Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Μηχανικά το πιθανότερο σενάριο θέλει το Elantra N να αποκτά τον τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει 275 ίππους.

Το Hyundai Elantra Ν σε δράση (+vid)

1.895 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2020)

Η Hyundai προχώρησε στην παρουσίαση του νέου i20 N και πλέον οι άνθρωποι του ισχυρού τμήματος της κορεατικής μάρκας στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο «καυτό» μοντέλο που έχουν στα σκαριά, το Hyundai Elantra Ν που εντοπίστηκε στο Nürburgring.


Το εν λόγω μοντέλο εντοπίστηκε από τους κατασκόπους και καταγράφηκε σε ένα βίντεο τόσο κατά τη διάρκεια των δοκιμών εντός πίστας, όσο και σε κανονική κύλιση. Εξωτερικά είναι αδύνατο να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα λόγω του καμουφλάζ. Ωστόσο όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai που αποκοτούν Ν έκδοση, στοιχεία όπως η μικρότερη απόσταση από το έδαφος, το πιο σπορ styling αλλά και περισσότερα αεροδυναμικά εξαρτήματα σε σχέση με το τυπικό μοντέλο, αναμένεται να είναι παρόντα.
 
Μηχανικά το πιθανότερο σενάριο θέλει το Elantra N να αποκτά τον τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει 275 ίππους. Από κει και πέρα η φημολογία που έχει αναπτυχθεί αναφέρει πως οι κορεάτες της Hyundai θα έχουν διαθέσιμο και το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όπως και ένα εξατάχυτο χειροκίνητο.
 
Το Hyundai Elantra Ν, όπως και το Elantra δεν αναμένεται να απασχολήσει την ελληνική αγορά, κάτι που προτίθεται να κάνει το ολοκαίνουργιο i20 N που συστήθηκε στο κοινό πριν από λίγες ημέρες. Θυμίζουμε πως το «καυτό» μικρό κάνει χρήση ενός υπερτροφοδοτούμενου τετρακύλινδρου 1,6 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 204 ίππους και 275 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, με τη Hyundai να υποστηρίζει πως το βάρους 1.190 κιλών i20 N έχει την καλύτερη αναλογία ισχύς-βάρους στην κατηγορία του. Όσο για τις επιδόσεις, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα την ώρα που το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,7 δευτερόλεπτα.
 
Δείτε το Hyundai Elantra Ν σε δράση 

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO