Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Legende Turbo 3 αναβιώνει το «θρυλικό» Renault 5 Turbo
3 Φωτογραφίες »

Το Legende Turbo 3 αναβιώνει το «θρυλικό» Renault 5 Turbo

2.107 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2021)

Η νεοσύστατη εταιρεία Legende Automobiles έχει έτοιμη στα σκαριά την 3η επανάληψη του θρυλικού Renault 5 Turbo, με σκοπό φυσικά να αποτίσει φόρο τιμής στην «καυτή» έκδοση του γαλλικού hatchback που μεγάλωσε γενιές και γενιές από τη δεκαετία του 1980 όπου και ξεκίνησε την κατασκευή του.

Το Renault 5 δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ένα ιδιαίτερα γνωστό και αναγνωρίσιμο μοντέλο που πωλήθηκε μεταξύ άλλων και στη χώρα μας καταφέρνοντας να μείνει στη μνήμη των ανθρώπων ακόμα και όταν σταμάτησε την παραγωγή του. Μάλιστα μέχρι τότε είχε μπορέσει να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τον θρύλο του με δύο «καυτές» εκδόσεις που ακολούθησαν της συμβατικής. Το Renault 5 Turbo και το Renault 5 Turbo 2.  
Σε σχέση με το κανονικό Renault 5, το 5 Turbo είχε τον turbo κινητήρα Cleon-Fonte των 1.397 κ.εκ., τοποθετημένο πίσω από τα εμπρός καθίσματα. Στην κανονική του μορφή, είχε ισχύ 160 ίππων και ροπή 221 Nm, ενώ –φυσικά- μετέφερε την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το βάρος του ήταν μόλις 970 κιλά. Στη συνέχεια ακολούθησε η δεύτερη έκδοση, Turbo 2, η οποία χρησιμοποιούσε περισσότερα «μαμά» μέρη από το κανονικό Renault 5. Ήταν πιο φθηνό, αλλά προσέφερε σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις. Μιλάμε για 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.
 
Ερχόμενοι εκ νέου στο παρών, μία νεοσύστατη εταιρεία με την επωνυμία, Legende Automobiles δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει την τρίτη επανάληψη του Renault 5 Turbo και μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες. Το μοντέλο θα φέρει την ονομασία Legende Turbo 3 και φυσικά θα έρθει για να τιμήσει με τη σειρά τους προγόνους του. Η εταιρεία δεν είπε πολλά, όμως σημείωσε πως το σύγχρονο μοντέλο δε θα μειώσει τα χαρακτηριστικά που έκαναν την αρχική έκδοση τόσο ξεχωριστή, αφού αποτελεί τον παιδικό ήρωα του ιδρυτή της εταιρείας Alan Derosier.
 
Από τις εικόνες παρατηρούμε πως το Legende 5 Turbo 3 έχει διευρύνει ακόμα περισσότερο τα φτερά, ενώ δε λείπουν από πάνω του και τα σύγχρονα στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα. Παρούσα φυσικά και μία μεγάλη αεροτομή.
 
Την ώρα που η Renault αναπτύσσει το νέο 5 που θα προσφερθεί με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η σύγχρονη ερμηνεία του παρελθοντικού Renault 5 Turbo υπόσχεται πως θα παρουσιαστεί σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.
Hyundai
NISSAN