ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

To ΜBUX Ηyperscreen της Mercedes σε ρόλο ταξιδιωτικού οδηγού

2.056 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Το νέας γενιάς σύστημα infotainment της Mercedes που θα καλύπτει όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι τόσο εξελιγμένο που θα μπορεί να αναγνωρίζει από πού περνά το αυτοκίνητο και να παρέχει στον οδηγό πληροφορίες όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά.


Πριν λίγες μέρες η Mercedes παρουσίασε το νέας γενιάς σύστημα infotainment που ανέπτυξε, το MBUX Hyperscreen, μια τεχνολογία που η φίρμα υποστηρίζει πως δεν περιλαμβάνει απλά την μεγαλύτερη οθόνη διασύνδεσης υπολογιστή και ανθρώπου αλλά είναι επίσης «ό,τι πιο έξυπνο, αισθητικά εντυπωσιακό και ριζοσπαστικά εύκολο στην χρήση.

Τώρα, στην Consumer Electronics Show (CES) που γίνεται διαδικτυακά, η Mercedes αποκαλύπτει μια νέα λειτουργία του νέου της συστήματος με την ονομασία «Μercedes Travel Knowledge». Αυτή η έξυπνη λειτουργία αξιολογεί τα δεδομένα του χάρτη και το περιβάλλον και παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα αξιοθέατα που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, από μεμονωμένα κτίρια ή έως ολόκληρες πόλεις. Ο οδηγός ή ο επιβάτης μπορούν απλώς να κάνουν μια ερώτηση καθώς περνούν από μπροστά - για παράδειγμα, "Γεια σου Mercedes, τι μπορείς να μου πεις για αυτό το κτίριο;" ή " Mercedes, ποιο είναι το όνομα του εστιατορίου στα αριστερά;" - και οι πληροφορίες θα εμφανιστούν στην αντίστοιχη οθόνη ενώ ταυτόχρόνα θα ακούγονται ηχητικά. Αυτή η δυνατότητα θα γίνει επίσης άμεσα διαθέσιμη στη νέα S-Class.

O Sajjad Khan, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mercedes δήλωσε σχετικά: «Όταν αναπτύξαμε το MBUX Hyperscreen, η προσοχή μας ήταν μόνο πάνω στον πελάτη. Ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός συστήματος που δεν θα είναι περίπλοκο, ώστε ο οδηγός να μην παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο. Αυτό έγινε δυνατό χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη που τώρα μπορεί να καταλαβαίνει τον πελάτη όλο και καλύτερα και να προσφέρει εξατομικευμένες πληροφορίες πριν χρειαστεί καν αυτός να πατήσει κάπου κλικ».

Το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εκτείνεται σχεδόν σε όλο το ταμπλό της EQS και συνδυάζει τρεις ξεχωριστές οθόνες OLED, με την μία από αυτές να είναι αφιερωμένη στον συνοδηγό, ώστε να μπορεί αυτός να αλληλοεπιδρά πιο άμεσα σε σχέση με το τρέχον σύστημα infotainment MBUX.

Συνολικό, το πλάτος της όλης της οθόνης φτάνει τα 141 εκατοστά, γεγονός που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. Το MBUX Hyperscreen αποτελείται στην πραγματικότητα από τρία ξεχωριστά σημεία αλληλεπίδρασης που είναι όλα ενσωματωμένα κάτω από την ίδια επιφάνεια.

Το MBUX Hyperscreen θα προσφέρεται, αρχικά, προαιρετικά στην EQS, αλλά πιθανότατα θα διατεθεί και στο νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα. Η EQS αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι, με το SUV να ακολουθεί το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Επίσης, δεν θα εκπλαγούμε εάν δούμε βλέπουμε την Hyperscreen να εμφανίζεται και σε άλλα μοντέλα της Mercedes σύντομα, με την πρώτη επιλογή θα είναι η καινούρια S-Class.
 

FORD
ODIGOS AGORAS LINGLONG