ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με άγρια και άκρως επιθετική εμφάνιση, έρχεται το project του βελτιωτικού οίκου Manhart.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με άγρια και άκρως επιθετική εμφάνιση, έρχεται το project του βελτιωτικού οίκου Manhart.

Το Mini 300αρίζει

5.507 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2016)

Τα τριάντα χρόνια επιτυχίας γιορτάζει ο γερμανικός οίκος Manhart βελτιώνοντας το μοντέλο της Mini Cooper με κωδικό F300. Η βάση είναι το νέο, ήδη πρησμένο και πολύ δυνατό Mini John Cooper Works (F56).

Κύριο χαρακτηριστικό της βελτίωσης όσον αφορά το αμάξωμα ήταν η μείωση του εργοστασιακού βάρους που με τα χρόνια έχει αυξηθεί αρκετά. Πλέον, οι μηχανικοί της Manhart κατάφεραν να μειωθεί συνολικά από το μοντέλο του 2009 και συγκεκριμένα κατά 114 κιλά. Η βελτίωση δεν έμεινε εκεί. Στα μηχανικά μέρη διατήρησαν το μηχανοστάσιο του 2λιτρου τετρακύλινδρου μοτέρ όμως πραγματοποιήθηκε επαναπρογραμματισμός του εργοστασιακού εγκεφάλου και αλλάχτηκε το στάνταρ intercooler με μεγαλύτερο.
Αφού ολοκλήρωσαν τις βελτιώσεις με την εισαγωγή έπρεπε να επέμβουν και στο σύστημα εξαγωγής όπου και τοποθέτησαν νέα εξάτμιση της Remus μεγαλύτερης διαμέτρου, ούτως ώστε να γίνεται και καλύτερη διαχείριση των καυσαερίων με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση. Αυτό είχε σαν επακόλουθο η ιπποδύναμη να εκτοξευτεί στα 300 άλογα. Σαφώς από μια τόσο μεγάλη αλλαγή δεν μπορεί να λείπει και το απαραίτητο στήσιμο του αυτοκινήτου για αυτό και αλλάχτηκε η εργοστασιακή ανάρτηση με ένα νέο πλήρως ρυθμιζόμενο kit της KW την Variant 3.
Το σύνολο της μετατροπής ολοκληρώθηκε από τις νέες 19 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος σε χρυσό χρώμα για να δένει με το κλασσικό βρετανικό σκούρο πράσινο του αμαξώματος, συνοδευόμενο από δυο χρυσές ρίγες κατά μήκος. Το σύστημα πέδησης δεν έχει υποστεί βελτιώσεις μιας και η Manhart δεν το έκρινε απαραίτητο.
Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό. Εκεί συναντάμε ένα συνδυασμό δέρμα-αλκαντάρα στα καθίσματα, με χρυσές ραφές σε σχήμα ρόμβου. Με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται ο ήδη υπάρχον σπορ χαρακτήρας και η ποιότητα κατασκευής.               

Πράσινο είναι το αμάξωμα με χρυσές λεπτομέρειες.

Πράσινο είναι το αμάξωμα με χρυσές λεπτομέρειες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
DS