Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το VW ID.3 έκανε ταξίδι 531 χλμ. χωρίς φόρτιση

3.959 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2020)

Μπορεί η αυτονομία του ID.3 1st Pro Performance να φτάνει μόνο τα 420 χιλιόμετρα, η VW όμως απέδειξε πως αυτή μπορεί να «επεκταθεί» μέχρι και τα 531 χιλιόμετρα. Πώς όμως;


Να κινηθεί για περισσότερα χιλιόμετρα από όσα η ίδια η Volkswagen αναφέρει πως είναι η μέγιστη αυτονομία του κατάφερε το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3, αφού κατάφερε να διανύσει μια απόσταση 531 χιλιομέτρων μεταξύ του Zwickau της Γερμανίας και της πόλης του Schauffhausen της Ελβετίας, χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Η διαδρομή έγινε κατά 44% σε αυτοκινητόδρομους και κατά 56% στους επαρχιακούς δρόμους των δύο χωρών, με το ταξίδι να ολοκληρώνεται σε 9 ώρες, με την μέση ταχύτητα να φτάνει μόλις τα 56 χλμ./ώρα.
Το ID.3 που χρησιμοποιήθηκε ήταν στην έκδοση 1st Pro Performance που εξοπλιζόταν με την μπαταρία χωρητικότητας 58 kWh που επίσημα μπορεί να κάνει μόνο 420 χλμ. χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση. Διατηρώντας ωστόσο μια μικρή μέση ταχύτητα, το ID.3 κατάφερε να καταναλώσει μόνο 10.9 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα.

«Το αυτοκίνητο έχει τα πάντα, είναι συμπαγές αλλά ευρύχωρο, έχει φουτουριστικό σχεδιασμό και χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας», δήλωσε ο Felix Egolf, ο οδηγός. «Με την μπαταρία αυτή, το αποδοτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και τη γρήγορη φόρτιση που προσφέρει, ακόμη και τα μεγάλα ταξίδια δεν αποτελούν πρόβλημα», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνολογίας και Logistics της Volkswagen  στο Sachsen, Reinhard de Vries. «Αυτό είναι επίσης ένα ισχυρό μήνυμα για την ομάδα μας στο Zwickau και για ολόκληρη την ομάδα πίσω από τα μοντέλα I.D.».

Η τιμή του μοντέλου που έκανε την διαδρομή των 531 χιλιομέτρων τιμάται από 38.986 ευρώ στη Γερμανία, 3.411 ευρώ περίπου περισσότερα από την βασική ID.3 1st Edition έκδοση. Η ισχύς πηγάζει από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και και 310 Nm ροπής που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το 0-100 σε 7,3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.  
 

Mercedes
Autotriti.gr