Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

To ID.4

Το VW ID.4 θα μιλάει μέσω χρωμάτων (+vid)

2.490 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

Ένα σύστημα που θα εξοπλίζει το νέο ID.4 δημιούργησε η VW, μέσω του οποίου το αυτοκίνητο θα μπορεί να επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του! Γνωρίστε το ID. Light.


Πολλοί κατασκευαστές σήμερα περιλαμβάνουν μοναδικές τεχνολογίες διεπαφής στα οχήματά τους για να επιτρέπουν στους επιβάτες να επικοινωνούν μαζί τους και το αντίστροφο. Μέχρι στιγμής έχουμε δει σύγχρονα head-up display, όπως και συστήματα infotainment με φωνητικές εντολές. Ωστόσο για το ID.4 η Volkswagen προχώρησε σε κάτι το διαφορετικό.
 
Το νέο σύστημα που εφαρμόζει στο ηλεκτρικό crossover η γερμανική μάρκα ονομάζεται ID. Light. Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω σύστημα είναι μια μακριά λεπτή λωρίδα με 54 LED που εκτείνεται στο πλάτος του ταμπλό του αυτοκινήτου και χρησιμοποιεί διάφορα χρώματα και μοτίβα για να κοινοποιεί πληροφορίες στον οδηγό ή στους επιβάτες του οχήματος.
 
Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν, την κίνηση της λωρίδας προς την κατεύθυνση που δείχνει ο πλοηγός εάν ο οδηγός τον έχει ενεργοποιήσει για να πάει στον προορισμό του, ως ένδειξη για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και λειτουργία ως οπτική κυματογραφή για τον εικονικό βοηθό του αυτοκινήτου, προκειμένου να φαίνεται όταν ο βοηθός μιλάει προς τον οδηγό. Σύμφωνα με τη VW, η LED λωρίδα είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο της περιφερειακής όρασης του οδηγού που κατά τη διάρκεια της οδήγηση δεν του αποσπά την προσοχή από το δρόμο.
 
Με το που μπαίνει ο οδηγός στο αυτοκίνητο η λωρίδα γίνεται μπλε και λευκή για να καλωσορίσει τον οδηγό. Από την άλλη όταν ο οδηγός είναι έτοιμος να κατέβει από το αυτοκίνητο η λωρίδα ενεργοποιείται και πάλι προκειμένου παράλληλα να τον ενημερώσει ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι σβηστός, αφού πολλές φορές λόγω της ησυχίας δε γίνεται εύκολα αντιληπτό. Οι εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις καταγράφονται με πράσινη ένδειξη που θυμίζει παλμογράφο και οι προειδοποιήσεις για πράγματα όπως το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης έρχονται ως έντονη αναλαμπή με κόκκινο χρώμα.
 
Κλείνοντας να πούμε πως πέραν του ID.4, το ID.Light θα εξοπλίζει και το ID.3, ενώ μέσω των ενημερώσεων η VW σκοπεύει να το κάνει ακόμα πιο εξελιγμένο.  

FORD
OPEL