To WRC έρχεται Ελλάδα!

3.680 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2020)

Το WRC θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες για δράση σε ειδικά επιλεγμένες διαδρομές του ράλι Ακρόπολις. Διαβάστε αναλυτικά τι έχει αποφασιστεί!


Τα σχέδια για μια νέα προσέγγιση στις δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι επισημοποιήθηκαν και φαίνεται πως περιλαμβάνουν την επιστροφή των αυτοκινήτων σε μερικές από τις πιο διάσημες διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις.

Η ιδέα συζητήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, αλλά τώρα φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο πως θα γίνουν δοκιμές διάρκειας τριών ημερών σε διαδρομές κοντά στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια, οι οδηγοί θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των τριών, με κάθε ομάδα να φτάνει στην Αθήνα μια μέρα πριν από τις δοκιμές της και να λαμβάνει μέρος σε κάποια εκδήλωση προμοταρίσματος της διοργάνωσης το απόγευμα της ίδιας μέρας. Την επόμενη μέρα, μετά τις δοκιμές, θα προβάλλεται μια ζωντανή συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών με τους οδηγούς και τις ομάδες.
 
Ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Richard Millener ήταν ένας από τους αρχικούς αρχιτέκτονες αυτής της ιδέας πριν από 12 μήνες. Ο ίδιος δήλωσε: «H διοργάνωση συνεργάζεται απευθείας με την ελληνική κυβέρνηση για να γίνουν εκεί οι δοκιμές ώστε να αναδειχτεί η χώρα τους και να αυξηθεί η δημοφιλία του WRC. Η δυνατότητα να γίνει αυτό σε μια τοποθεσία και σε δρόμους που έχουν πραγματική ιστορική σημασία είναι μεγάλη».

Η προσπάθεια διεξαγωγής δοκιμών WRC στην Ελλάδα έρχεται με την ευλογία του υφυπουργού Αθλητισμού της χώρας Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Αυγενάκης δήλωσε σχετικά: «Πρόσφατα, το κράτος δημιούργησε ένα ειδικό σώμα από εμβληματικές προσωπικότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που συμμετέχουν στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο σκοπός αυτού του ειδικού φορέα είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας την καθιστά μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες».
 
 

PEIRAIOS LEASING
test center