ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Τα σχέδια αποτελούν δουλειά του Κώστα Φουφουλίδη.

Το αντίο Έλληνα σχεδιαστή στον Sir Stirling Moss

1.932 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2020)

Έλληνας ανεξάρτητος σχεδιαστής αποτίει φόρο τιμής στον Sir Stirling Moss και το κάνει μέσω ενός σχεδίου που εμφανίζει την σύγχρονη εκδοχή της Mercedes-Benz SLR που οδήγησε ο Βρετανός στο Mille Miglia το 1955.


Η είδηση του θανάτου του Sir Stirling Moss ήταν φυσικό να επηρεάσει πολλούς φίλους των αγώνων αυτοκίνητου, αλλά και του αυτοκινητικού χώρου γενικότερα. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Κώστα Φουφουλίδη. Ενός Έλληνα ανεξάρτητου σχεδιαστή που είπε με τον δικό του τρόπο το αντίο στον Βρετανό πρώην οδηγό αγώνων που απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες.  
 
Όπως μπορούμε να δούμε ο καλλιτέχνης έχει διατηρήσει τα βασικά στοιχεία της αρχική Mercedes, όπως η απουσία οροφής αλλά και αυτή του παρμπρίζ. Από κει και πέρα έχει όλο το υπόλοιπο αμάξωμα έχει σχεδιαστεί με βάση το σήμερα. Το μπροστινό μέρος κοσμείται από μεγάλες εισόδους αέρα και πολλά επιμέρους αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που είναι προσαρμοσμένα στον προφυλακτήρα. Τα φωτιστικά σώματα είναι μας θυμίζουν το αγγλικό γράμμα L, ενώ το μακρύ καπό καταλήγει στο διθέσιο εσωτερικό. Το πίσω μέρος έχει λιγότερες γωνίες που περιορίζονται στον αεροδυναμικό διαχύτη, ενώ τον ρόλο των φωτιστικών σωμάτων αποτελεί μία λεπτή LED γραμμή. Highlight οι απολήξεις της εξάτμισης που βρίσκονται πίσω από τα μπροστινά φτερά.
 
Κλείνοντας κατά τη δημοσίευση των εικόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Φουφουλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η είδηση του θανάτου του Sir Stirling Moss με στεναχώρησε πολύ. Στο διάστημα της καραντίνας ξεκίνησα να εργάζομαι πάνω σε ένα πρότζεκτ για να τιμήσω τα επιτεύγματα του του Sir Stirling Moss και της Mercedes-Benz SLR στο Mille Miglia».  

Hyundai
OPEL