Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέο Ariel Nomad 2: Πάει παντού με μοτέρ από Ford Focus ST

2.032 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2024)
Νέο Ariel Nomad 2: Πάει παντού με μοτέρ από Ford Focus ST
4 Φωτογραφίες »

- Το κόστος του είναι 80 χιλιάρικα
- Το μοτέρ αποδίδει 309 άλογα και 518 Nm ροπής
- Έχει μεγαλύτερα φρένα και έρχεται με 16 ή 18 ιντσών ζάντες

Νέο δυνατότερο Nomad 2 από την Ariel Motors στα 80.367 ευρώ

Η Ariel Motors αποκάλυψε την δεύτερη γενιά του Nomad, το οποίο αν και δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό από τον προκάτοχο του, η Ariel υπόσχεται πως έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί και πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου νέο προϊόν. Το καθένα από αυτά συναρμολογείται από έναν τεχνικό, αφού ο πελάτης πρώτα επιλέξει μέσα από 100 περίπου επιλογές εξατομίκευσης. Το Nomad 2, όπως και το προηγούμενο, είναι σχεδιασμένο με λασπώδεις συνθήκες και άλλα περιβάλλοντα με έλλειψη πρόσφυσης κατά νου. Η παραγωγή γίνεται στο εργοστάσιο κοντά στο Sommerset του Ηνωμένου Βασιλείου με την τιμή για να διαμορφώνεται στις 80.367 ευρώ.

Το μοτέρ αποδίδει 309 άλογα και 518 Nm ροπής

Μια από τις αλλαγές με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο Nomad 2 είναι η επιλογή ενός κινητήρα Ford αντί για αυτού της Honda που είχε το προηγούμενο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, στο μηχανοστάσιο βρίσκεται πλέον ο δίλιτρος κινητήρας του Ford Focus ST που «κουβαλάει» 309 άλογα και 518 Nm ροπής που το καθιστά ισχυρότερο από το αρχικό Nomad αλλά λιγότερο ισχυρό από την περιορισμένη έκδοση Nomad R. O νέος κινητήρας έρχεται με νέο σύστημα εισροής αέρα, μεγαλύτερο ψυγείο και διπλό φίλτρο για να προστατεύσει την μηχανή του αυτοκινήτου από σκουπιδάκια. Η χωρητικότητα του σε καύσιμα αυξήθηκε κατά 40% στα 70 λίτρα και η αυτονομία του με ένα γέμισμα φτάνει τα 885 χιλιόμετρα. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός 6άχυτου Quaife σειριακού κιβωτίου είτε με 6άρι απλό μηχανικό. Η αγγλική εταιρία υπόσχεται 0-97 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 216 χλμ./ώρα.

Έχει μεγαλύτερα φρένα και έρχεται με 16 ή 18 ιντσών ζάντες

Τα φρένα είναι κατά 40% μεγαλύτερα από ό,τι προηγουμένως και υπάρχει υδραυλικό χειρόφρενο. Για να κάνει τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη, το Ariel Nomad 2 διαθέτει ρυθμιζόμενο launch και traction control και ABS. Ανάλογα με το σενάριο χρήσης, το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά διαφορετικών τροχών και ελαστικών, διαμέτρου 16 ή 18 ιντσών.

Mercedes
OPEL