Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Φέρνει hypercar η Red Bull: Υβριδικό με 1.250 PS και όνομα RB17

Φέρνει hypercar η Red Bull: Υβριδικό με 1.250 PS και όνομα RB17

1.699 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2024)

- Η Red Bull Racing θα μπει στην παραγωγή αυτοκινήτων με το RB17 το 2024
- Η RB17 θα είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστα, εμπνευσμένη από F1
- Θα έχει V8 κινητήρα και 1.250 ίππους σε ισχύ
- Θα κατασκευαστούν μόλις 50 αυτοκίνητα με κόστος 5,8 εκατομμύρια ευρώ

Η Red Bull Racing θα μπει στην παραγωγή αυτοκινήτων με την RB17 το 2024

Η Red Bull Racing, έξι φορές πρωταθλήτρια Κατασκευαστών της Formula 1, είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή αυτοκινήτων. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Red Bull θα ονομάζεται RB17. Το όνομα RB17 προέρχεται από την ονομασία των μονοθεσίων F1 της Red Bull Racing. Η RB17 είχε ανακοινωθεί πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2022 με στόχο να μπει στη γραμμή παραγωγή το 2025, αλλά από ένα σημείο και μετά η Red Bull δεν έδινε στην δημοσιότητα καμία πληροφορία γύρω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Η σιγή όμως έσπασε δια στόματος Christian Horner, με τον CEO της εταιρείας να παραδέχεται σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το «πρώτο σπορ αυτοκίνητο για πίστα της εταιρείας θα αποκαλυφθεί το 2024». Ο Christian Horner υπογράμμισε ότι το νέο hypercar δεν θα δύναται να χρησιμοποιηθεί σε δημόσιο δρόμο, παρά μόνο στην πίστα.

Η RB17 θα είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστα

Η RB17, που περιγράφεται από την εταιρεία ως «η πιο καθαρή εκτέλεση ενός hypercar εμπνευσμένου από την F1», είναι έμπνευση του επικεφαλής του τεχνικού τομέα της Red Bull Racing, Adrian Newey, ο οποίος σχεδίασε την Aston Martin Valkyrie πριν από οκτώ χρόνια, βάσει της συνεργασίας της Red Bull με την βρετανική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων. Σε αντίθεση με την Valkyrie, όμως, η RB17 είναι ένα μοντέλο μόνο για πίστα, λύνοντας τα χέρια του Newey να επικεντρωθεί καθαρά στην αεροδυναμική και όχι στο να τηρήσει τους κανονισμούς που διέπουν ένα αυτοκίνητο δρόμου. Σύμφωνα με τον Horner όμως φαίνεται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας και μίας έκδοση δρόμου της RB17, η οποία θα είναι κοντά στη φιλοσοφία της Valkyrie. Αλλωστε ο Newey είχε μπει στον πειρασμό να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο της Ferrari στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Θα έχει V8 κινητήρα και 1.250 ίππους σε ισχύ

Η RB17 θα είναι υβριδική, αλλά αντί για τον θερμικό κινητήρα V6 της Formula 1, θα είναι εξοπλισμένη με έναν V8 twin-turbo και θα αποδίδει συνολικά 1.250 ίππους. Όσο για το πώς θα μοιάζει η RB17, η Red Bull έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο ένα επίσημο σκίτσο που δείχνει το προφίλ του αυτοκινήτου και ένα κόκπιτ για δύο άτομα. Ωστόσο, τα σκίτσα υποδηλώνουν ότι το πραγματικό αυτοκίνητο θα μοιάζει με μια σειρά εικονικών αγωνιστικών αυτοκινήτων που σχεδιάστηκαν από τη Red Bull Racing για το Gran Turismo. Η τριάδα Red Bull X2010, X2014 και X2019 σχεδιάστηκε κι αυτή από τον Adrian Newey και διαθέτει παρόμοιο αεροδυναμικό αμάξωμα με τα σκίτσα της RB17.

Θα κατασκευαστούν μόλις 50 αυτοκίνητα με κόστος 5,8 εκατομμύρια ευρώ

Η παραγωγή θα γίνει στο Milton Keynes, όπου θα κατασκευαστούν μόνο 50 αντίτυπα, γεγονός που θα το καταστήσει συλλεκτικό, και αναμένεται να κοστίζει περί τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε ένα πακέτο που θα παρέχει πλήρη υποστήριξη από το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου του σέρβις και της συντήρησης. Οι 50 ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν επίσης από μια αποκλειστική σχέση με την ομάδα της Red Bull Racing, αποκτώντας πρόσβαση στο πρόγραμμα εξέλιξης του οχήματος καθώς και εκπαίδευση στην πίστα.

Hyundai
EPEKTASI EGGYHSHS