Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο Audi Q5 ήρθε ως ήπια υβριδικό με έως 367 άλογα!

 Σχολιάστε 
35.883 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Το νέο Audi Q5 ήρθε ως ήπια υβριδικό με έως 367 άλογα!
11 Φωτογραφίες »

- Τρίτη γενιά για το premium μεσαίο SUV, Audi Q5
- Τρεις ήπια υβριδικοί κινητήρες έως 367 άλογα για αρχή.
- Λίγα μπουτόν και τρεις οθόνες στην καμπίνα.
- Με νέα σχεδίαση και τα «έξυπνα» φώτα στο εξωτερικό.

Τρίτη γενιά για το premium μεσαίο SUV, Audi Q5

Στην αποκάλυψη της τρίτης γενιάς του Q5 προχώρησε η Audi, όπως η γερμανική μάρκα είχε ενημερώσει σχετικά πριν από λίγες ημέρες μέσω teaser. Η Audi εξωτερικά μεταμόρφωσε πλήρως το SUV της, ενώ το εξόπλισε με περισσότερες τεχνολογίες και για το λανσάρισμα με τρεις επιλογές κινητήρων βενζίνης και diesel. Μαζί με το νέο Audi Q5, βρίσκεται φυσικά και η «καυτή» του έκδοση SQ5.

Τρεις ήπια υβριδικοί κινητήρες έως 367 άλογα για αρχή

Η βάση του νέου Q5 είναι η πλατφόρμα Premium Platform Combustion (PPC), η οποία κατά το λανσάρισμα του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά θα συνδυαστεί με τρεις διαφορετικές επιλογές κινητήρων, αλλά στην πορεία θα υπάρξουν και επιπλέον επιλογές. Και οι τρεις επιλογές πρόκειται για ήπια υβριδικές με μπαταρία 1,7 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα με 24 ίππους και 230 Nm ροπής . Όλες επίσης θα  χρησιμοποιούν το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων.

Ο βασικός κινητήρας είναι ο 2,0 λίτρων TFSI βενζίνης. Αποδίδει 204 άλογα και 340 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί είτε με κίνηση στους μπροστά τροχούς είτε με τετρακίνηση. Το νέο Audi Q5 διατίθεται με τον diesel κινητήρα 2.0 λίτρων TDI, ο οποίος προσφέρει 204 άλογα και 400 Nm ροπής, ενώ θα προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση. Τέλος, η τρίτη επιλογή είναι αυτή του Audi SQ5. Το κορυφαίο μοντέλο κρύβει κάτω από το καπό του έναν V6 TFSI κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων, που αποδίδει 367 άλογα και έχει μέγιστη ροπή 550 Nm.

Λίγα μπουτόν και τρεις οθόνες στην καμπίνα

Στην καμπίνα του νέου Q5 η Audi έχει υιοθετηθεί μία νέα φιλοσοφία, χωρίς ωστόσο να αποκλίνει από τα νεότερα μοντέλα της. Ένα κυρτό πλαίσιο φιλοξενεί τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και την 14,5 ιντσών οθόνη αφής του infotainment. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν και μία τρίτη οθόνη 10,9 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό. Το τιμόνι έρχεται με επίπεδο κάτω μέρος, ενώ λιγοστά είναι τα παραδοσιακά μπουτόν, μιας και οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται από την οθόνη αφής. Να σημειώσουμε πως το infotainment «τρέχει» στο λειτουργικό Android Automotive OS και περιλαμβάνει πρόσβαση σε εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του YouTube. Παρών, αλλά ως προαιρετικό είναι το head-up display.
 
Η Audi καυχιέται ότι η καμπίνα του νέου Q5 είναι πιο ευρύχωρη από ποτέ. Τα πίσω καθίσματα προσφέρουν πολλές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας κλίσης. ¶λλα σημαντικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού είναι ένας ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο στο πίσω μέρος. Αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος μπορούν να φορτίσουν έως και 100 watt, αρκετά για ένα φορητό υπολογιστή. Σε ότι αφορά τα μπαγκάζια, οι Γερμανοί της Audi λένε πως με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο όγκος αυξάνεται έως και τα 1.473 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση.

Με νέα σχεδίαση και τα «έξυπνα» φώτα

Εξωτερικά, ως είθισται σε κάθε μοντέλο νέας γενιάς, έτσι και στο Q5, η σχεδίαση είναι διαφορετικά από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει. Το νέο Q5 συνδυάζει τις καμπύλες με τις δυναμικές γραμμές. Η φαρδιά Singleframe γρίλια, κάθεται ψηλά και  πλαισιώνεται από κάθετες αεροκουρτίνες, ενώ από κάτω βρίσκεται μία μεγάλη εισαγωγή αέρα με αισθητήρες, που δίνουν έναν σπορτίφ χαρακτήρα στο γερμανικό SUV. H... αθλητικότητα του αυξάνεται ακόμα περισσότερο στην εξοπλιστική έκδοση S Line, η οποία είναι παρούσα εισάγοντας ανάμεσα από άλλα ματ ασημί διακοσμητικά.

Μεταξύ των βασικών εξωτερικών στοιχείων περιλαμβάνονται και τα δεύτερης γενιάς φώτα OLED, που μπορούν να προειδοποιούν τους άλλους χρήστες του δρόμους για ατυχήματα και βλάβες, εμφανίζοντας προσαρμοσμένα γραφικά στα πίσω φώτα. Μπροστά, στάνταρ είναι οι προβολείς Matrix LED με οκτώ ρυθμιζόμενες φωτεινές υπογραφές για τα φώτα ημέρας. Ανάλογα την έκδοση και τον κινητήρα, το νέο Q5 εξοπλίζεται με ζάντες από 17 έως 21 ίντσες. 11 είναι τα διαθέσιμα χρώματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
Autotriti.gr