Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

Νέο eco-friendly καταμαράν για τον Alonso

2.996 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2021)

Ο διάσημος οδηγός αγώνων με μακρά θητεία στην Formula 1, που έκανε ένα πέρασμα από το Nascar και το Rally Paris-Dakar, απέδειξε πως ενώ θέλει λούσα, έχει και οικολογική συνείδηση. Γι΄αυτό το 18μετρο νέο καταμαράν του είναι φουλ ηλεκτρικό με ηλιακά πάνελ.

Το τελευταίο απόκτημα Ισπανού πιλότου της F1, που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Alpine, είναι ένα πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον καταμαράν 18,3 μέτρων, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 490 ίππων (2 κινητήρες ισχύος 245 ίππων). Με αυτόν τον τρόπο, ο Alonso γίνεται ο δεύτερος αθλητής που επιλέγει την εταιρεία Sunreef Yachts, μετά τον Nadal που παρέλαβε πέρυσι, για την αγορά καταμαράν.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το 60 Sunreef Power Catamaran του πρωταθλητή της F1 μπορεί να αποθηκεύει και να αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια χάρη στην φουτουριστική «επιδερμίδα» αποτελούμενη από ηλιακά πάνελ που το περιτριγυρίζουν. Τα προηγμένα πάνελ καλύπτουν περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα από το εξωτερικό του σκάφους επιτρέποντας την παραγωγή εώς και 14 kWp ενέργειας, η οποία αποθηκεύεται σε μπαταρίες 320 kW. Επιπλέον, υπάρχουν δύο γεννήτριες ισχύος 100 kW σε περίπτωση που αυξηθούν οι ενεργειακές ανάγκες του σκάφους.

Το καινοτόμο σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει εώς και 12 άτομα, ενώ χρειάζεται πλήρωμα 4 ατόμων. Τους εσωτερικούς χώρους κοσμούν πολυτελή σαλόνια επιπλωμένα με βιώσιμα υλικά υψηλής ποιότητας φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ σε γενικές γραμμές όλοι οι χώροι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πανάκριβες βίλες της υφηλίου.

Τέλος, ο Αλόνσο δηλώνει ενθουσιασμένος για το νέο του απόκτημα καθώς αντιπροσωπεύει όλα όσα αναζητεί, δηλαδή ένα εκπληκτικό οικολογικό προϊόν με κορυφαία μηχανική αλλά και εντυπωσιακή τεχνογνωσία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
PEUGEOT