Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο με την SEAT και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το νέο ηλεκτρικό της SEAT;

3.109 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2021)

Η SEAT προετοιμάζει ένα προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη και ανεξάρτητο σχέδιο επιδιώκει να προσφέρει μία πρώτη ματιά στην εξωτερική εμφάνιση που θα έχει.


Η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η SEAT.

Η teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η SEAT.


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που η SEAT αποκάλυψε ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2025. Όπως μάλιστα είχε αναφερθεί στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της μάρκας για το 2021, όταν το μοντέλο κάνει την εμφάνισή του θα κοστολογείται με τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ των 20-25 χιλιάδων ευρών.
 
Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτές τις πληροφορίες, αλλά και σε μία πρώτη εικόνα που έδειχνε σε σκίτσο το προφίλ του εν λόγω μοντέλου, ανεξάρτητοι σχεδιαστές της ιστοσελίδας autoexpress δημιούργησαν το δικό τους σχέδιο, θέλοντας να καταθέσουν την άποψή τους για την εξωτερική εμφάνιση του ηλεκτρικού της ισπανικής μάρκας.
 
Όπως μπορούμε να δούμε, απεικονίζεται μόνο το εμπρόσθιο και το πλαϊνό μέρος. Οι διαστάσεις του φαίνεται πως είναι λίγο μικρότερες από αυτές του Peugeot e-2008, ενώ η κλειστή μάσκα συνοδεύεται από τριγωνικούς LED προβολείς. Από κει και πέρα οι παραδοσιακοί καθρέπτες, η διχρωμία στο εξωτερικό αλλά και στις ζάντες είναι τα στοιχεία που ολοκληρώνουν την εικόνα του.
 
Τα στοιχεία για το μοντέλο που ετοιμάζει η SEAT είναι ελάχιστα, αφού η ημερομηνία που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα είναι ακόμα πολύ μακριά, αξίζει όμως να σημειώσουμε πως το επερχόμενο ηλεκτρικό θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το τρέχον Arona. Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο το μοντέλο όταν θα κάνει την εμφάνισή του να έχει το λογότυπο της CUPRA και όχι της SEAT, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρο της εταιρείας Wayne Griffiths, υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με αυτό.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως το νέο αστικό EV θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του σχεδίου της SEAT να μεταμορφώσει τη μονάδα παραγωγής στο Martorell της Βαρκελώνης, με στόχο την κατασκευή 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως από το 2025 και έπειτα.

Mercedes
TRANSPORTER IAA