Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το smart #2 θα είναι ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Fortwo

 Σχολιάστε 
6.687 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2024)
Βλέπετε ανεπίσημο σχέδιο το οποίο προσφέρει μία πρώτη «γεύση» της εξωτερικής εμφάνισης που ενδεχομένως  να έχει το νέο smart #2.

Βλέπετε ανεπίσημο σχέδιο το οποίο προσφέρει μία πρώτη «γεύση» της εξωτερικής εμφάνισης που ενδεχομένως να έχει το νέο smart #2.

- Ο επικεφαλής της μάρκας επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το #2.
- Θα ονομάζεται #2 για να παραπέμπει στο Fortwo.
- Η smart θέλει να διασφαλίσει ότι το #2 θα είναι επικερδές.
- Ψάχνει συνεργάτη για να μοιραστούν την πλατφόρμα.

Θα είναι ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Fortwo

Μετά από την έλευση των #1, #3 και #5, η smart δουλεύει πάνω στην εξέλιξη του τέταρτου μοντέλου της νέας εποχής στην οποία πέρασε πριν από μερικά χρόνια. Το αυτοκίνητο αυτό είναι το smart #2 και αναμένεται να αποτελέσει τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Fortwo. Μάλιστα, ο επικεφαλής της φίρμας, μίλησε για το επερχόμενο αυτοκίνητο πόλης, δίνοντας μία πρώτη κατεύθυνση γι' αυτό.

Ο επικεφαλής της μάρκας επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το #2

Το Fortwo, το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, αποσύρθηκε πρόσφατα μετά από 26 χρόνια παραγωγής, χωρίς να υπάρχει άμεσος διάδοχος, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της smart Europe, Dirk Adelmann, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Autocar, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο ως αντικαταστάτης του. «Θα ήταν υπέροχο να έχουμε έναν άμεσο διάδοχο του Fortwo. Δεν έχουμε, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Ένα αυτοκίνητο πόλης θα ήταν ιδανικό, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά κυρίως για τη Γηραιά Ήπειρο, επομένως θα ήταν λογικό να το φέρουμε προς πώληση», είπε ο Adelmann.

Θα ονομάζεται #2 για να παραπέμπει στο Fortwo

Υπάρχουν ήδη προτάσεις για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο εσωτερικά ονομάζεται «Project 2» και αναμένεται να φέρει το όνομα #2 όταν θα μεταμορφωθεί σε μοντέλο παραγωγής. Μάλιστα, παρόλο που το #2 θα είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος από #1, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη ονομαστική ιεραρχία των νέων ηλεκτρικών smart, o Dirk Adelmann εξήγησε πως η ονομασία #2 έχει κρατηθεί επίτηδες για να παραπέμπει στο Fortwo. Παράλληλα, ο Adelmann γνωστοποίησε πως όσο η γκάμα της smart επεκτείνεται, θα υιοθετηθεί ένα μοτίβο όπου οι μονοί αριθμοί θα χρησιμοποιούνται σε SUV και Coupe SUV, ενώ οι ζυγοί αριθμοί σε αυτοκίνητα με άλλο στυλ αμαξώματος.

Η smart θέλει να διασφαλίσει ότι το #2 θα είναι επικερδές

Παρόλο τις σκέψεις που υπάρχουν για το smart #2, το μοντέλο απέχει ακόμα από το να πάρει την έγκριση κατασκευής. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Dirk Adelmann, είναι το γεγονός πως η εταιρεία πρέπει να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο θα είναι επικερδές. Γι' αυτό η smart αναζητά ι μια εταιρεία συνεργάτη με την οποία μπορεί να μοιραστεί το κόστος ανάπτυξης και παραγωγής.

«Η κατηγορία αυτοκίνητα πόλης δεν είναι τεράστια στην Ευρώπη. Η καλύτερη χρονιά για το Fortwo ήταν περίπου 100.000 μονάδες και αυτό δεν αρκεί για να δικαιολογήσει μια πλατφόρμα. Εάν μοιράζεστε αυτήν την πλατφόρμα με κάποιον συνεργάτη, είμαστε ακόμα σε αξιολόγηση, τότε μπορείτε επίσης να μοιραστείτε το κόστος επένδυσης και το εργοστάσιο παραγωγής. Τότε αρχίζει να βγάζει νόημα. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να παράγουμε ένα όχημα όπου κανείς δεν κερδίζει χρήματα, γιατί αυτό το όχημα δεν θα διαρκέσει για πολύ.  Θέλουμε να έχουμε ένα θετικό πλάνο εξέλιξης του μοντέλου για εμάς, για τους λιανοπωλητές μας και στο τέλος για τους πελάτες μας», είπε ο Dirk Adelmann.

Autotriti.gr
Autotriti.gr