Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

VIDEO: Η Ferrari που απορροφά το φως!

3.947 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Σπάνιας ομορφιάς, αυτή η Ferrari SF90 Stradale εμφανίστηκε έχοντας φινίρισμα Vantablack με αποτέλεσμα να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα.

Την ικανότητα να «λάμπει» ακόμα και όταν πρόκειται για την πιο μαύρη Ferrari που έχει υπάρξει, διαθέτει αυτή η SF90 Stradale. Το μοντέλο εντοπίστηκε και καταγράφηκε να κάνει βόλτες κοντά στο «σπίτι» της ιταλικής φίρμας στο Maranello και όπως όλα δείχνουν το εξωτερικό περίβλημα δεν πρόκειται για καμουφλάζ αλλά για ένα φινίρισμα Vantablack.
 
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, επιγραμματικά να πούμε πως το Vantablack είναι ένα υλικό που μπορεί να απορροφήσει το 99,965 τοις εκατό του φωτός. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία Surrey NanoSystems που το παρουσίασε το 2014, μπορεί να κάνει τα τρισδιάστατα αντικείμενα να μοιάζουν σαν να ήταν δύο διαστάσεων.
 
Είναι φυσικό ένα τέτοιο θέαμα να εντυπωσιάζει, αφού δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα που να έχουν παρουσιαστεί κατά το παρελθόν με το ίδιο «ντύσιμο». Το πρώτο όχημα ήταν μία BMW X6, ενώ έχουμε δει και κάποια ακόμα, ανάμεσα σε αυτά ένα Mitsubishi Lancer. Τώρα, αν πρέπει να μαντέψουμε για την SF90 Stradale, το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για ένα αποκλειστικό μοντέλο. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα η ιταλική μάρκα να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει τη συγκεκριμένη επιλογή ως επέκταση της παλέτας χρωμάτων της.
 
Για την ιστορία να πούμε πως ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας της SF90 Stradale προσφέρει 780 ίππους και 800 Nm ροπής, κάτι που από μόνο του καθιστά το εν λόγω μοντέλο ως το ισχυρότερο V8 της Ferrari. Ωστόσο τα επιπλέον 220 άλογα από τους ηλεκτροκινητήρες φτάνουν τη συνολική ισχύ στα 1.000 άλογα. Ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα , ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.
 
Δείτε το σχετικό βίντεο
 

Toyota
Skoda