ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tο νέο VW Taigun χαρακτηρίζεται ως το T-Cross της Ινδίας.

Το Taigun έχει μήκος 4,2 μέτρα και μεταξόνιο 2,65 μέτρα.

VW Taigun: Το T-Cross της Ινδίας

3.299 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2020)

Αν και το όνομα του είναι αναγραμματισμός του Tiguan, το νέο VW Taigun χαρακτηρίζεται ως το T-Cross της Ινδίας. Γνωρίστε το νέο μοντέλο της Volkswagen.


Η Έκθεση Auto Expo 2020 στην Ινδία αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη VW προκειμένου να παρουσιάσει ένα ακόμα SUV μοντέλο αποκλειστικά για την τοπική αγορά. Το Taigun με μήκος 4,2 μέτρα και μεταξόνιο 2,65 μέτρων βασίζεται σε μία ελαφρώς επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας MQB A0, την οποία χρησιμοποιεί και το πιο γνωστό στα μέρη μας T-Cross.
 
Το ινδικό SUV έχει μια γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος 205 χιλιοστών, καθιστώντας το ιδανικό για τους σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους της Ινδίας. Εξωτερικά το μοντέλο διατηρεί πολλά χαρακτηριστικά με τα οποία συνοδεύει η μάρκα και τα υπόλοιπα προϊόντα της σε άλλες αγορές του κόσμου. Η γενική εικόνα εμφανίζει ένα σπορ μοντέλο, με πολλά μεταλλικά διακοσμητικά χαρακτηριστικά, ενώ το SUV διατηρεί και το στοιχείο της διχρωμίας καθώς οι καθρέπτες και η οροφή είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα.
 
Σε ότι αφορά την ισχύ, στην ισχυρότερη επιλογή προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που προσφέρει 130 ίππους, όντας εξοπλισμένος με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Η VW λέει ότι το Taigun θα διατίθεται και με τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου TSI μέσω του οποίου θα φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα οριοθετείται στα 183 χλμ./ώρα.  Επιλογές ντίζελ δε θα είναι διαθέσιμες, ενώ ίσως στο μέλλον υπάρξει έκδοση φυσικού αερίου (CNG).
 
Το μοντέλο θα μπει στην ινδική αγορά προς το τέλος του 2020, με όλες τις εκδόσεις να είναι εμπροσθιοκίνητες και θα εξοπλίζονται είτε με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

FORD
DS