Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

VW: Το ηλεκτρικό GTI που έρχεται θα είναι το πιο ευχάριστο στο δρόμο

2.205 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2024)
VW: Το ηλεκτρικό GTI που έρχεται θα είναι το πιο ευχάριστο στο δρόμο

- Στόχος της VW ένα GTI των 25 χιλιάδων μέχρι το 2026
- «Θα είναι πιο fun to drive από τα υπάρχοντα GTI»
- Με ήχο κινητήρα από ηχεία που θα θυμίζει βενζινάτα GTI
- Το 3ο γράμμα του GTI θα αντικατασταθεί από έναν κεραυνό

Στόχος της VW ένα GTI των 25 χιλιάδων μέχρι το 2026

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο η VW μας έδειξε τα πλάνα της για ένα ηλεκτρικό GTI μοντέλο. Το επονομαζόμενο ID. GTI Concept, θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής που πιθανότατα θα το δούμε στην Ευρώπη το 2026.
 

«Θα είναι πιο fun to drive από τα υπάρχοντα GTI»

Σε δηλώσεις του αφεντικού της VW, Thomas Schafer, μαθαίνουμε πως η ανάρτηση και το πάτωμα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου θα είναι σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα με κινητήρες καύσης, της σειράς GTI. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της VW δεν είναι απλά ένα όχημα επιδόσεων, αλλά «ένα όχημα που θα χαίρεσαι και θα θες να οδηγείς».

Με ήχο κινητήρα από ηχεία που θα θυμίζει βενζινάτα GTI

Το νέο μοντέλο δε θα είναι στις διαστάσεις του Golf GTI όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά μικρότερο, θυμίζοντας περισσότερο το Polo GTI, που αποδίδει 204 ίππους από το 2λιτρο turbo μοτέρ του.
 

Το 3ο γράμμα του GTI θα αντικατασταθεί από έναν κεραυνό

Και μπορεί το 3ο γράμμα του ακρωνύμιου GTI να αναφέρεται σε «ψεκασμό» καυσίμου (Grand Touring Injection), ωστόσο αυτό σύμφωνα με τον Schafer δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς στα ηλεκτρικά GTI, το «I» θα αντικατασταθεί από έναν… κεραυνό.

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε πως παρότι το υπάρχον Golf ίσως συνεχίσει για 10 και πλέον χρόνια με κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in, το επόμενο Golf 9ης γενιάς θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και στόχος της γερμανικής φίρμας είναι τουλάχιστον το 80% των ετήσιων ευρωπαϊκών πωλήσεών της έως το 2030 να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα.

Toyota
TRANSPORTER IAA