Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έρχεται το Volvo ES90 - Ηλεκτρικός αντικαταστάτης για το S90

1.369 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2024)
Έρχεται το Volvo ES90 - Ηλεκτρικός αντικαταστάτης για το S90
2 Φωτογραφίες »

- Νέο ηλεκτρικό σεντάν με μήκος 4,9 μέτρα ετοιμάζει η Volvo
- Κομψό, μίνιμαλ ντιζάιν στα χνάρια του S90
- Τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (dual motor) απόδοσης 408 και 517 ίππων
- Ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2025

Ένα νέο ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν ετοιμάζει η Volvo

Η Volvo στο πλαίσιο της εκδήλωσης «90/90 Day», αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου XC90 και του νέου ηλεκτρικού SUV EX90, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πρώτες πληροφορίες σχετικά με το ES90. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν, το οποίο σύμφωνα με τη φημολογία που έχει σχηματιστεί θα έχει μήκος 4,9 μέτρα, πλάτος 1.945 χλστ. και ύψος 1,55 μ., ενώ το μεταξόνιό του θα κυμανθεί κοντά στα 3,1 μέτρα. Το επερχόμενο μοντέλο πρόκειται να αντικαταστήσει το S90 και στοχεύει να ανταγωνιστεί τις επίσης ηλεκτρικές Mercedes EQE και BMW i5. Από πλευράς αρχιτεκτονικής, θα βασίζεται στην SPA2 πλατφόρμα της Geely, του κινέζικου κολοσσού που έχει εξαγοράσει τη Volvo από το 2010, η οποία χρησιμοποιείται ήδη στο EX90 και στο Polestar 3.

Κομψό, μίνιμαλ ντιζάιν στα χνάρια του S90

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του νέου ES90, θα είναι πανομοιότυπη με αυτή του S90 αλλά με κάποια χαρακτηριστικά που είναι ευρέως διαδεδομένα στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η γρίλια θα αντικατασταθεί με μια κλειστή μάσκα, λόγω των μειωμένων αναγκών ψύξης, αν και χαμηλά στα άκρα του προφυλακτήρα θα υπάρχουν οι κλασικοί αεραγωγοί. Από εκεί και έπειτα, οι προβολείς του ES90 αναμένεται να υιοθετήσουν το σχεδιαστικό μοτίβο α λα «σφυρί του Thor», που είδαμε στα EX90 και EX30, ενώ στην οροφή θα δίνουν το «παρών» οι αισθητήρες του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Volvo, LiDAR.


Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ανανεωμένου Volvo XC90 δόθηκε μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο ES90.
2 Φωτογραφίες »

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ανανεωμένου Volvo XC90 δόθηκε μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο ES90.

Τετρακίνητο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (dual motor) απόδοσης 408 και 517 ίππων

Το νέο Volvo ES90 αναμένεται να πάρει ως δάνειο τα κινητήρια σύνολα του ομόσταβλου EX90. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αμφότερες εφοδιασμένες με μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν και οι δύο θα είναι τετρακίνητες, ούσες εφοδιασμένες με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα, ενώ από πλευρά ισχύος θα αποδίδουν 408 και 517 ίππους. Σύμφωνα με την Volvo, το βάρος του ES90 θα ανέρχεται σε περίπου 2,5 τόνους, ενώ από πλευράς αυτονομίας οι πρώτες υποσχέσεις κάνουν λόγο για 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2025 - Παραγωγή αποκλειστικά στην Κίνα

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Volvo ES90 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2025, με την κατασκευή του να γίνεται σε εργοστάσιο στην Κίνα που έχει αναπτυχθεί από κοινού σε συνεργασία με την θυγατρική της εταιρία Geely. Μέχρι στιγμής, η Volvo δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μελλοντικό της μοντέλο αλλά είναι γνωστό ότι θα πωλείται σε όλες τις μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης.
 

Autotriti.gr
Autotriti.gr