WRC Kροατία: Μάχη για τρεις με το προβάδισμα στο Neuville

1.918 Επισκέψεις στο άρθρο (20/4/2024)
WRC Kροατία: Μάχη για τρεις με το προβάδισμα στο Neuville
2 Φωτογραφίες »

- Θα «πέσουν κορμιά» στις 4 τελευταίες διαδρομές της Κυριακής
- Πολύ πίσω ο 4ος Tanak, καλός αγώνας από τον Fourmaux
- Τι περιλαμβάνει η τελευταία μέρα

Θα «πέσουν κορμιά» στις 4 τελευταίες διαδρομές της Κυριακής

Μετά από μια ημέρα με πολλές ανατροπές - κυριολεκτικά και μεταφορικά - o Neuville με Hyundai i20 N Neuville τελείωσε σήμερα τις προσπάθειές του με προβάδισμα 4,9 δευτερολέπτων έναντι του Elfyn Evans με Toyota. Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier έφερε και δεύτερο GR Yaris μέσα στην πρώτη τριάδα, με απόσταση 11,6 δευτερολέπτων από την πρώτη θέση.

Και τα τρία πληρώματα της Toyota επέλεξαν να φέρουν τέσσερα μαλακά και δύο ελαστικά για βροχή για το απόγευμα,, ενώ ο Neuville επέλεξε ένα πακέτο που περιλάμβανε δύο σκληρά, δύο μαλακά και δύο ελαστικά για βροχή. Αν και αυτή η στρατηγική απέδωσε αρχικά για την ιαπωνική μάρκα, με τον Evans να παίρνει την πρωτιά, ο Neuville απάντησε κερδίζοντας τις τρεις τελευταίες διαδρομές στην άσφαλτο σε κυρίως στεγνές συνθήκες και βρέθηκε μπροστά.

Πολύ πίσω ο 4ος Tanak, καλός αγώνας από τον Fourmaux

Ο Ott Tanak είναι τέταρτος, περισσότερο από ένα λεπτό μακριά επίσης με i20. Ο Εσθονός ήταν τυχερός που γλίτωσε μόνο με έναν ελαφρώς στραβωμένο πίσω τροχό, όταν βγήκε εκτός δρόμου σε μια αριστερή στροφή και χτύπησε σε ένα κράσπεδο. Ο Tanak έχει 19,9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Adrien Fourmaux που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με διαφορά ασφαλείας με τον Takamoto Katsuta. 

Ο 7ος Andreas Mikkelsen δεν ξεκίνησε καλά την ημέρα, αλλά αισθάνθηκε όλο και πιο άνετα πάνω στο Hyundai του μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο Grégoire Munster κέρδισε περισσότερες πολύτιμες εμπειρίες με το Puma και έκλεισε την ημέρα όγδοος, ενώ τα αστέρια του WRC2 Nikolay Gryazin και Yohan Rossel συμπλήρωσαν την κατάταξη.

Τι περιλαμβάνει η τελευταία μέρα

Τέσσερις ακόμα ειδικές διαδρομές υπάρχουν την Κυριακή, ενώ οι διαθέσιμοι πόντοι φτάνουν τους12 βαθμούς. Συνολικά θα διανύσουν 54,78 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ.

TI LINGLONG AGORAZO
skoda