Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

WRC Χιλής: Τέταρτη νίκη για τον Rovanpera το 2024

 Σχολιάστε 
1.081 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2024)
WRC Χιλής: Τέταρτη νίκη για τον Rovanpera το 2024
2 Φωτογραφίες »

- Evans δεύτερος και τρίτος ο Tanak
- Πιο κοντά στο πρωτάθλημα ο Neuville
- Εντυπωσίασε ο νεαρός Pajari της Toyota στην 7η θέση

Evans δεύτερος και τρίτος ο Tanak

Ο Kalle Rovanpera πήρε τη τέταρτη νίκη του φέτος στο Rally Chile Bio Bío, επικρατώντας του ομόσταυλού του στην Toyota GAZOO Racing, Elfyn Evans, κατά 23,4 δευτερόλεπτα. Ο Rovanpera ξεκίνησε προσεκτικά τον 11ο γύρο της σεζόν, παρόλα αυτά, καθώς το ράλλυ προχωρούσε, βρήκε το ρυθμό του. Το σημείο καμπής ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν άφησε πίσω του τον Evans μέσα σε περιοχές με σχεδόν μηδενική ορατότητα λόγω ομίχλης. Ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC παρέμεινε πρώτος σε εξίσου δύσκολες συνθήκες σήμερα, ξεπερνώντας τον Evans σχεδόν σε όλες τις τελευταίες τέσσερις ειδικές διαδρομές και εξασφάλισε την 15η νίκη της καριέρας του στο WRC.

Ο Ott Tanak της Hyundai Motorsport συμπλήρωσε το βάθρο, υπολειπόμενος του Evans κατά 20,5 δευτερόλεπτα. Παρά το βάθρο του Εσθονού, η Hyundai έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα Kατασκευαστών, με την Toyota να μειώνει τη διαφορά σε μόλις 17 βαθμούς.

Πιο κοντά στο πρωτάθλημα ο Neuville

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Thierry Neuville πήρε άνετα την τέταρτη θέση, ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον παρθενικό του τίτλο  καθώς είναι πρώτος στη βαθμολογία με 29 βαθμούς, ενώ απομένουν μόλις δύο γύροι. Αντίθετα, ενώ ο Ogier πήρε βαθμούς στη Super Sunday, οι ελπίδες του για έναν ένατο τίτλο στο WRC είναι πλέον λίγες, επειδή εγκατέλειψε το Σάββατο λόγω προβλήματος στην ανάρτηση.

Εντυπωσίασε ο νεαρός Pajari της Toyota στην 7η θέση

Ο Adrien Fourmaux της M-Sport Ford τερμάτσε στην πέμπτη θέση, με διαφορά 1 λεπτού και 1,6 δευτερολέπτων από τον Neuville. Το ανερχόμενο αστέρι της Toyota, ο Sami Pajari, εντυπωσίασε τερματίζοντας έκτος στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στην κατηγορία Rally1, ενώ ο teammate του Fourmaux στην Puma, ο Gregoire Munster, ακολούθησε από κοντά στην έβδομη θέση.

Ο Esapekka Lappi θα τερμάτιζε όγδοος, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην προτελευταία ειδική διαδρομή. Με τον Lappi εκτός, οι οδηγοί Yohan Rossel και Nikolay Gryazin ανέβηκαν στην όγδοη και ένατη θέση της γενικής, κλειδώνοντας τις δύο πρώτες θέσεις στο WRC2 και παράλληλα έδωσαν το πρωτάθλημα Κατασκευαστών για το WRC2 στην Citroen. Ο Gus Greensmith, ένας άλλος πρωτοπόρος στο WRC2, συμπλήρωσε την πρώτη 10άδα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO