Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Χάκαραν τη Ferrari: Διαρροή με χιλιάδες έγγραφα στο διαδίκτυο

Χάκαραν τη Ferrari: Διαρροή με χιλιάδες έγγραφα στο διαδίκτυο

1.912 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2022)

Η Ferrari μάλλον βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο «χακάρισμα» μέσα σε ένα χρόνο, αφού η «συμμορία» RansomEXX δημοσίευσε έγγραφα και δεδομένα στο σκοτεινό διαδίκτυο, που υποτίθεται ότι προέρχονται από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Ferrari λέει ότι δημοσιεύθηκαν εσωτερικά έγγραφα στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία κυβερνοεπίθεσης.

7 GB δεδομένων «ανέβηκαν» στο internet

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως πέφτει για δεύτερη φορά θύμα κυβερνοεπίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ορισμένα εσωτερικά έγγραφα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν παραβίαση των συστημάτων της. Οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας θα εφαρμόσουν όλες τις κατάλληλες νόμιμες ενέργειες, όπως απαιτείται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με την Bitdefender

Λεπτομέρειες για την εικαζόμενη κυβερνοεπίθεση προέκυψαν λίγες ημέρες αφότου το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την ρουμανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Bitdefender. Η ανακοίνωση έγινε δια στόματος Mattia Binotto, Διευθυντή της ομάδας και Διευθύνοντος Συμβούλου της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1, Scuderia Ferrari. Σε κάθε περίπτωση, το ιταλικό στρατόπεδο διατείνεται πως δεν έχει γίνει στόχος κάποιου κακόβουλου λογισμικού «ransomware» και πως δεν υπήρξε καμία διακοπή στις λειτουργίες του.

Κλείνοντας, νωρίτερα τη Δευτέρα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη τον ιστότοπο Red Hot Cyber, ανέφερε ότι η Ferrari έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και ότι διέρρευσαν 7 Gigabyte δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και εγχειριδίων επισκευής. Δεν είναι γνωστό εάν έχουν ζητηθεί «λύτρα» ή κάποια ανταμοιβή από τους δράστες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL