Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο όμιλος PSA σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του, το 2019 θα λανσάρει στην αγορά τα πρώτα υβριδικά plug-in μοντέλα του νέας γενιάς

Ο όμιλος PSA σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του, το 2019 θα λανσάρει στην αγορά τα πρώτα υβριδικά plug-in μοντέλα του νέας γενιάς

Υβριδικά Peugeot και Citroen

1.820 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2016)

Ο όμιλος PSA, που υπό τη σκεπή του βρίσκονται οι Peugeot, Citroen και η DS ανακοίνωσε λεπτομέρειες, σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια για την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων του.

Ο όμιλος PSA σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του το 2019 θα λανσάρει στην αγορά τα πρώτα υβριδικά plug-in μοντέλα του νέας γενιάς, με την premium φίρμα του ομίλου, την DS, να είναι η πρώτη στην οποία θα εφαρμοστούν οι νέες τεχνολογίες. Αυτές θα αφορούν τη χρήση μπαταριών ιόντων λιθίου επόμενης γενιάς, οι οποίες θα μειώσουν το χρόνο φόρτισης, χρησιμοποιώντας τις νεότερες καινοτόμες τεχνολογίες που διαθέτουν. Συγκεκριμένα ο PSA θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες με χωρητικότητα 12 kWh, δηλαδή 12πλασια από αυτές που χρησιμοποιούν τώρα, ενώ για τα SUV θα χρησιμοποιηθούν μπαταρίες 13 kWh. Επιπλέον τα υβριδικά μοντέλα των Γάλλων θα αυξήσουν την δύναμή τους κατά 20 με 30%.
Επιπροσθέτως οι μπαταρίες θα λειτουργούν σε ένα φάσμα μεταξύ 210 και 350 βολτ (240-400 για τα SUV), με το χρόνο της πλήρης φόρτισης να μειώνεται σε 4,5 ώρες και σε 2,5 για ταχεία φόρτιση 6,6 kW. Εντωμεταξύ όσον αφορά στα πλήρη ηλεκτρικά μοντέλα, η Peugeot-Citroen θα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά της μοντέλα έναν onboard φορτιστή 7kW, o οποίος σε 90 λεπτά θα φορτίζει τις μπαταριές, χαρίζοντας αυτονομία 100 χλμ. Για μια πλήρη φόρτιση θα χρειάζονται 8,5 ώρες στην πρίζα, ενώ θα υπάρχει και πρόγραμμα ταχείας φόρτισης για το 80% της μπαταρίας διάρκειας 30 λεπτών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
PEUGEOT