Η συμφωνία ουσιαστικά καθορίζει όλους τους όρους υπό τους οποίους οι ομάδες θα αγωνιστούν στην F1 έως το 2025.

Υπέγραψαν τη νέα συμφωνία με την F1 οι ομάδες

2.329 Επισκέψεις στο άρθρο (20/8/2020)

Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις των δέκα ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1 και της διοργανώτριας αρχής, καθώς όπως ανακοινώθηκε υπεγράφη η νέα συμφωνία που θα ισχύσει έως το 2025.

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Formula 1 γνωστοποίησε ότι και οι δέκα ομάδες συμφώνησαν και υπέγραψαν τη νέα Concorde Agreement, η οποία ουσιαστικά καθορίζει όλους τους όρους υπό τους οποίους οι ομάδες θα αγωνιστούν στην F1 έως το 2025.
 
Στην ανακοίνωσή της η F1 μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Η συμφωνία θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον για τη Formula 1 και σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς, που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 και τίθενται σε ισχύ το 2022, θα μειώσουν τις οικονομικές διαφορές μεταξύ των ομάδων , συμβάλλοντας στη βελτίωση του ανταγωνισμού και δημιουργώντας πιο εντυπωσιακές μάχες στην πίστα, κάτι  που θα βελτιώσει το θέαμα και αποτελεί απαίτηση των οπαδών της F1».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της F1 Τσέις Κάρεϊ που υπογράμμισε ότι: «H νέα συμφωνία θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι οικονομικά δικαιότερο και θα κλείσει τα κενά μεταξύ των ομάδων».
 
Τέλος ο Ζαν Τοντ, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Η σύναψη της νέας Concorde Agreement, μεταξύ της FIA, της F1 και των δέκα ομάδων, διασφαλίζει ένα σταθερό μέλλον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1».

MERCEDES NEW RANGE
citroen