Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Επιστροφή στα rally για τον Jari-Matti Latvala - Πού θα τρέξει και γιατί;

2.700 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2024)
Επιστροφή στα rally για τον Jari-Matti Latvala - Πού θα τρέξει και γιατί;
2 Φωτογραφίες »

- Επιστροφή του Latvala στο rally Φιλανδίας, πέρσι κατέλαβε την πέμπτη θέση
- Πέρα από την αγάπη για τα rally ο Latvala θέλει να «καταλάβει» καλύτερα το GR Yaris Rally 2
- Αντιμέτωπος με την αφρόκρεμα των νεαρών οδηγών ο Latvala

Επιστροφή του Latvala για το rally Φιλανδίας, πέρσι κατέλαβε την πέμπτη θέση

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala επιστρέφει στα rally και συγκεκριμένα στη γενέτειρα του, τη Φινλανδία, στην κατηγορία WRC2. O Latvala ο οποίος κατάφερε 18 νίκες ως οδηγός θα πρέπει να εξοικειωθεί με το Toyota GR Yaris Rally 2. Ο Φιλανδός συμμετείχε και στην περσινή διοργάνωση στην με ένα GR Yaris καταφέρνοντας την πέμπτη θέση στην συνολική βαθμολογία, σε συνεργασία με τον συνοδηγό του Juho Hänninen.

Πέρα από την αγάπη για τα rally ο Latvala θέλει να «καταλάβει» καλύτερα το GR Yaris Rally 2

«Πέρσι, όταν έτρεξα στο rally της Φιλανδίας ένιωσα μοναδικά συναισθήματα. Το διασκέδασα πραγματικά και από τότε ανυπομονούσα για το 2024 και το rally της πατρίδας μου ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ» δήλωσε. «Μίλησα με τον Akio Toyoda ( σ.σ. διευθυντή της Toyota) και του ζήτησα την δυνατότητα να οδηγήσω. Όχι μόνο λόγω της αγάπης μου για τα rally και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και για να κατανοήσω καλύτερα το Rally2 ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους υποψήφιους πελάτες και να τους μεταφέρω την αυθεντική οδηγική εμπειρία, όπως την βίωσα εγώ».

«Οδήγησα το αυτοκίνητο πέρσι στο Hokkaido αλλά έχουν γίνει πολλές αλλαγές από τότε. Ο Toyoda μου έδωσε την έγκριση του μετά τον 24ωρο αγώνα. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος να συμμετάσχω σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία, με τόσους ταλαντούχους νέους οδηγούς».

Αντιμέτωπος με την αφρόκρεμα των νεαρών οδηγών ο Latvala

Η Latvala έρχεται αντιμέτωπος με τους κορυφαίους οδηγούς στο WRC2, συμπεριλαμβανομένων των Oliver Solberg και Gus Greensmith, ενώ άλλοι συμμετέχοντες όπως ο Yohan Rossel, ο Nikolay Gryazin και ο Jan Solans θα δώσουν το «παρών» χωρίς να συμμετέχουν στη βαθμολογία.

Hyundai
Ford