ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ferrari SF90 Stradale.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ferrari SF90 Stradale.

Ξέρεις γιατί τα σπορ αυτοκίνητα είναι κόκκινα;

3.874 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2023)

Αν είναι κόκκινο μάλλον είναι και σπορ. Ποιο ήταν το πρώτο αγωνιστικό με κόκκινο χρώμα; Γιατί έχουμε συνδέσει το κόκκινο χρώμα με το σπορ αυτοκίνητο; Τι απαντήσεις δίνει η ψυχολογία;

Χρώμα με ιστορία: το Itala Mod 45

Το κόκκινο χρώμα συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε μια σχέση αγάπης που «κρατάει» από το 1907. Μια γαλλική εφημερίδα αποφασίζει να προσκαλέσει σε έναν αγώνα δρόμου όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η διαδρομή είναι δύσκολη. Οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν πρέπει να οδηγήσουν σχεδόν 15 χιλιάδες χιλιόμετρα από το Πεκίνο μέχρι το Παρίσι και όποιος φτάσει πρώτος θα χαίρει αναγνώριση ανάλογη με ήρωα.  Αποτελεί έναν σχεδόν Ηράκλειο άθλο. Μιλάμε για αυτοκίνητα του 1907, τα οποία θυμίζουν τροχήλατες άμαξες με έναν κινητήρα δεμένο επάνω τους, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση οδηγούσαν σε χαλικόδρομο.

Στον αγώνα αυτόν συμμετέχουν τελικά 5 οδηγοί. Η ιταλική συμμετοχή αποτελείται από τους Scipione Borghese και τον Ettore Guizzardi. Στα χέρια τους έχουν ένα κόκκινο Itala Mod 45 ίππων. Το κόκκινο χρώμα είχε πρακτική χρήση. Σε περίπτωση που η ομάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αυτοκίνητο, θα ήταν πιο εύκολο να εντοπιστεί, λόγω του έντονου χρώματος. Επίσης ήταν το φθηνότερο διαθέσιμο χρώμα, καθώς η χρωστική που χρησιμοποιούταν για την σύνθεσή του βρισκόταν στο χώμα. Συμμετέχουν επίσης μία Ολλανδική ομάδα και τρεις Γαλλικές ομάδες.

Οι οδηγοί ξεκινάνε από το Πεκίνο και οδηγούν σχεδόν εξολοκλήρου σε χωράφια. Τους ακολουθούν καμήλες οι οποίες κουβαλάνε μπιτόνια με βενζίνη για να ανεφοδιάζονται. Δεν έχουν χάρτη στη διάθεσή τους, αντΆαυτού ακολουθούν τις γραμμές του τηλέγραφου. Κάθε αυτοκίνητο είχε και έναν δημοσιογράφο, ο οποίος έστελνε ιστορίες από τον αγώνα σε κάθε στάση.


Το Itala Mod που ολοκλήρωσε το ταξίδι από το Πεκίνο στο Παρίσι.

Το Itala Mod που ολοκλήρωσε το ταξίδι από το Πεκίνο στο Παρίσι.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
SEAT LYSEIS