Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Γερμανία δεν θέλει να απαγορεύσει τα θερμικά μοτέρ το 2035

Η Γερμανία δεν θέλει να απαγορεύσει τα θερμικά μοτέρ το 2035

2.671 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2022)

Η Γερμανία ξεκαθάρισε στην Κομισιόν πως δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035 και ότι στηρίζει πολλά στην υιοθέτηση των συνθετικών καυσίμων.

Στηρίζει τα θερμικά μοτέρ η Γερμανία - Επενδύει στα συνθετικά

Η Γερμανία είπε «όχι» στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σταματήσουν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων diesel και βενζίνης στη χώρα από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Η άποψη της χώρας εκφράστηκε μέσω της φωνής του υπουργού Μεταφορών της, Volker Wissing, ο οποίος μίλησε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνάντησης με υπουργούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έγινε κοντά στο Παρίσι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κλειδί τα συνθετικά καύσιμα για την ζωή των θερμικών μοτέρ

«Θέλουμε να επιτρέψουμε την πώληση θερμικών κινητήρων εσωτερικής καύσης ακόμη και μετά το 2035» φέρεται να είπε ο υπουργός με μια μόνο σημαντική λεπτομέρεια. Η Γερμανία θα επιτρέψει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης «μόνο εάν τα αυτοκίνητα αυτά θα μπορούν να κινούνται αποκλειστικά με συνθετικά καύσιμα».

Τα συνθετικά καύσιμα είναι δυνητικά συμβατά με τους σύγχρονούς κινητήρες και ίσως τους επιτρέψουν να παραμείνουν στους δρόμους τα επόμενα χρόνια, επιτυγχάνοντας παράλληλα μείωση των εκπομπών ρύπων. Ο Γερμανός υπουργός είναι λοιπόν βέβαιος ότι υπάρχει «λύση για να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα δεν θα ανεφοδιάζονται με καύσιμα που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα».
 

«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρική κινητικότητα»

Σύμφωνα με τον Volker Wissing: «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρική κινητικότητα ή την κινητικότητα υδρογόνου για το μέλλον. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αρκετά ηλεκτρικά οχήματα, επομένως πρέπει να κλιμακώσουμε τη διαθεσιμότητά τους».

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
Fia