Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εταιρεία εξόρυξης ιδρύουν οι «Πράσινοι» για μπαταρίες ηλεκτροκίνητων

1.045 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2024)
Εταιρεία εξόρυξης ιδρύουν οι «Πράσινοι» για μπαταρίες ηλεκτροκίνητων

- Σύμφωνα με το κόμμα των «Πρασίνων» στην Αυστραλία τα ορυκτά της εταιρείας θα είναι σημαντικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό
- Η εταιρεία θα είναι δημόσια και θα δίνει τα κέρδη της πίσω στην πολιτεία του Queensland
- Οι Ιάπωνες ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Αυστραλούς, με σκοπό να τους προμηθεύουν υλικά για μπαταρίες

Σύμφωνα με το κόμμα των «Πρασίνων» στην Αυστραλία τα ορυκτά της εταιρείας θα είναι σημαντικό βήμα προς τον εξηλεκτρισμό

Το κόμμα των «Πρασίνων» στην Αυστραλία ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να ιδρύσει εταιρεία εξόρυξης, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το υπέδαφος του Queensland. Στόχος της εταιρείας είναι να προμηθεύσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με ορυκτά για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα με τους Πράσινους, η εταιρεία θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς τον παγκόσμιο εξηλεκτρισμό, αφού τα ορυκτά είναι κλειδί για την ανάπτυξη της αυτοκίνησης χωρίς ρίπους.

Η εταιρεία θα είναι δημόσια και θα δίνει τα κέρδη της πίσω στην πολιτεία του Queensland

Η εταιρεία σύμφωνα με τους Αυστραλούς θα είναι δημόσια, ενώ έχει σκοπό να δώσει τα κέρδη της πίσω στην πολιτεία του Queensland, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρείες εξόρυξης στην περιοχή οι οποίες πληρώνουν μηδενικό εταιρικό φόρο. Με αρχική επένδυση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία προβλέπεται να βγάζει μέχρι το 2030 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε τζίρο, ενώ θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίες, για πρώην εργάτες της βιομηχανίας πετρελαίου και ορυκτών.   

Οι Ιάπωνες ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Αυστραλούς, με σκοπό να τους προμηθεύουν υλικά για μπαταρίες

Οι Αυστραλοί ήδη από τον Οκτώβριο του 2023, βρίσκονται σε συζητήσεις με τους Ιάπωνες τους Κορεάτες, αλλά και την Tesla με σκοπό να τους προμηθεύσουν ορυκτά. Μάλιστα, στο πλαίσιο του τεράστιου ανταγωνισμού με την Κίνα στην αυτοκίνηση, αυτό ίσως τραβήξει την προσοχή και άλλων κολοσσών του εξηλεκτρισμού .

Mercedes
Autotriti.gr