Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

To ηλεκτρικό Τwin Z concept.

Στα σκαριά το ηλεκτρικό Renault Twingo

1.974 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

Kαι ηλεκτρική έκδοση θα αποκτήσει το γαλλικό μίνι το επόμενο έτος. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.


Έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρικού Twingo είναι η Renault για να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των ηλεκτρικών μίνι αυτοκινήτων.

Ο Ali Kassai, διευθυντής Σχεδιασμού Προϊόντων της γαλλικής φίρμας δήλωσε σχετικά: «Σχεδιάζαμε να λανσάρουμε το ηλεκτρικό Twingo στην αρχή αλλά είδαμε μετά πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την φόρτισή του και για αυτό το καθυστερήσαμε. Αλλωστε είχαμε ήδη το Zoe και είχαμε φιλόδοξα σχέδια για αυτό».

Το τρίτης γενιάς Twingo θα ήταν εύκολο να ηλεκτριστεί γιατί έτσι και αλλιώς μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τα smart ForTwo και ForFour, τα οποία προσφέρονται ήδη τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις. Ακόμα, πρέπει να σημειωθει πως η Renault είχε παρουσιάσει πριν αρκετά χρόνια το Τwin Z, ένα concept που χρησιμοποιούσε την ίδια πλατφόρμα με το Twingo αλλά εξοπλιζόταν με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα απόδοσης 68 ίππων και μια μπαταρία τοποθετημένη χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Εκτός του ηλεκτρικού Twingo, πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Renault σχεδιάζει να προσφέρει και ένα μοντέλο για να βρεθεί αντιμέτωπο με τα VW ID.3 και Tesla Model 3 με μακροχρόνιο στόχο να έχει στην γκάμα της 8 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Twingo αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020.
 

FORD
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA