Οι προστατευτικές ιδιότητες του παρμπριζ στα μοντέλα της Volvo, με περισσότερα από 20 καίρια συστήματα ασφαλείας, πηγαίνουν την οδηγική ασφάλεια σε ανώτερο επίπεδο.

Γνήσια κρύσταλλα Volvo: 20 συστήματα ασφαλείας στο παρμπρίζ

1849 Επισκέψεις στο άρθρο

Εκεί όπου η μέγιστη ασφάλεια συναντά προηγμένες τεχνολογίες: τα αυθεντικά κρύσταλλα Volvo δεν φημίζονται μόνο για την κορυφαία δομή και ποιότητά τους, αλλά ξεχωρίζουν και για τα περισσότερα από 20 συστήματα ασφαλείας που ενσωματώνουν. Δείτε πόσα πλεονεκτήματα «κρύβει» ένα φαινομενικά απλό κομμάτι γυαλί.

Μπορεί να μοιάζει αρκετά εύθραυστο, η αξία όμως του είναι αδιαπραγμάτευτη. Το παρμπρίζ έχει ζωτική σημασία για την προστασία οδηγού και αυτοκινήτου, καθώς σε ενδεχόμενο σύγκρουσης ο τρόπος παραμόρφωσης του επηρεάζεται από την συνεκτικότητα των κρυστάλλων του.
 

Στην Volvo, την μάρκα που έχει γίνει συνώνυμο της ασφάλειας στον κόσμο της αυτοκίνησης, οι προστατευτικές ιδιότητες του παρμπρίζ πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω. Μαζί με την απρόσκοπτη ορατότητα και την προστασία του αμαξώματος, τα γνήσια και αυθεντικά κρύσταλλα Volvo εξοπλίζονται με περισσότερα από 20 καίρια συστήματα ασφαλείας. Δεν μιλάμε για μία απλή διαδικασία κατασκευής ενός παρμπρίζ καθώς στην περίπτωση της Volvo συνεργάζονται σχεδιαστές και μηχανικοί δίνοντας ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα που προάγει τόσο την ενεργητική όσο και την παθητική ασφάλεια.

In-car προηγμένες τεχνολογίες για μέγιστα επίπεδα ασφάλειας

Τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα Volvo είναι εφοδιασμένα με προηγμένες τεχνολογίες και state of the art συστήματα υποβοήθησης (π.χ. εφαρμογή On Call). Σε εκείνα τα μοντέλα, τα αυθεντικά κρύσταλλα παρμπρίζ φιλοξενούν στο άνω μέρος τους μία σειρά από αισθητήρες και κάμερες/ραντάρ που ανιχνεύουν ερεθίσματα από το εξωτερικό περιβάλλον και ενεργοποιούν τις αναγκαίες τεχνολογίες ασφαλείας.

Τα αυτοκίνητα της Volvo διαθέτουν σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, όπως το City Safety.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος, ένα τμήμα του City Safety που αποτέλεσε παγκόσμια πρωτιά και έδωσε έναν πολύτιμο βοηθό στον οδηγό. Ανιχνεύοντας κάθε κίνηση (πεζού, άλλων οδηγών, μεγάλων ζώων), μπορεί και προλαμβάνει καταστάσεις, είτε ενημερώνοντας τον οδηγό είτε φρενάροντας αυτόματα όταν εκείνος αδρανεί.Εξίσου σημαντική είναι η συνεισφορά δύο ακόμη τεχνολογιών που διατηρούν σταθερές τις συνθήκες οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, με το Lane Keeping Aid παρέχεται στον οδηγό ομαλή υποστήριξη σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ενώ χάρη στο πακέτο του Intellisafe Assist, με το Adaptive Cruise Control διατηρείται απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και με το Pilot Assist γίνονται ανεπαίσθητες διορθώσεις στο τιμόνι επαναφέροντας το αυτοκίνητο στην λωρίδα του.

Περισσότερο... προσωπική είναι η φροντίδα του Driver Alert Control. Ουσιαστικά πρόκειται για το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει συμπτώματα κούρασης ή απόσπασης της προσοχής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συστήνεται στον οδηγό, μέσω σχετικής ηχητικής ή οπτικής προειδοποίησης, να κάνει δεξιά (και να ξεκουραστεί).


Εντοπίζει και προσαρμόζεται σε κάθε αλλαγή

Πέρα από τις παραπάνω δημοφιλείς τεχνολογίες ασφαλείας, οι αισθητήρες στα αυθεντικά κρύσταλλα παρμπρίζ Volvo ενεργοποιούν για εσάς απλές, καθημερινές υπηρεσίες, γλιτώνοντας από περιττό κόπο. Ο οπτικός αισθητήρας φωτός ενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς σε χαμηλό φωτισμό (τούνελ, χώρο στάθμευσης κ.α.), ενώ αντίστοιχα οι προβολείς Full LED μπορεί διαρκώς να είναι ενεργοποιημένοι στην μεγάλη σκάλα, διότι το σύστημα αυτόματα «ρίχνει» τον φωτισμό στην μεσαία σε διασταύρωση με άλλο αυτοκίνητο. Παρομοίως, ο αισθητήρας βροχής αντιλαμβάνεται κάθε καιρική μεταβολή και σε βροχερές συνθήκες ενεργοποιεί αυτόματα τους υαλοκαθαριστήρες. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε ούτε για την ταχύτητα κίνησης των υαλοκαθαριστήρων, καθώς διαμορφώνεται ανάλογα με την ένταση της βροχής. Το Volvo, δηλαδή, φροντίζει από μόνο του να διατηρεί πεντακάθαρη την ορατότητά του κατόχου του.

Οι προβολείς Full LED των οχημάτων της Volvo  «ρίχνουν» αυτόματα τον φωτισμό στην μεσαία σε διασταύρωση με άλλο αυτοκίνητο.

«Διαβάζει» χωρίς να του... μάθεις γράμματα

Η υπερπλήρης ομπρέλα των προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας ολοκληρώνεται με τον άτυπο... υποβολέα σας. Μία κάμερα τοποθετημένη στον εσωτερικό καθρέπτη «διαβάζει» τα οδικά σήματα που βρίσκονται στις πλευρές αλλά κατά μήκος του δρόμου. Στην πράξη, στο σύστημα Head Up Display εμφανίζονται σχετικά εικονίδια τα οποία για παράδειγμα σας προειδοποιούν αν υπερβείτε το εκάστοτε όριο ταχύτητας.

Τo σύστημα Heads Up Display της Volvo μεταξύ άλλων ενδέιξεων, σας προειδοποιεί και όταν υπερβείτε το όριο ταχύτητας.

Κορυφαίες υπηρεσίες αντικατάστασης με απόλυτο επαγγελματισμό

 

Εφόσον χρειαστείτε αντικατάσταση παρμπρίζ το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό ενός Επίσημου Επισκευαστή Volvo θα δώσει την λύση. Ένα γνήσιο παρμπρίζ που ταιριάζει στο δικό σας μοντέλο στερεώνεται και θυμίζει... καινούργιο, σαν να βγήκε απευθείας από το εργοστάσιο. Όσον αφορά την μονάδα κάμερας/ραντάρ δεν χρειάζεται καμία ανησυχία. Η ειδική διαδικασία ενεργοποίησης του διαγνωστικού συστήματος επιβατικών αυτοκινήτων της Volvo, VIDA, επαναρρυθμίζει το σύστημα και σας επιτρέπει να απολαύσετε top υπηρεσίες άνεσης, ασφάλειας και προηγμένων τεχνολογιών.

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES