Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με 27 εκατ. ευρώ θα αποζημιωθεί ο Luca Cordero di Montezemolo, επικεφαλής της Ferrari, καθώς αναγκάσθηκε να απομακρυνθεί.

Tη διοίκηση της Ferrari θα αναλάβει ο επικεφαλής του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne.

«Έφυγε» το αφεντικό της Ferrari «κερδίζοντας» 27 εκατ. ευρώ

3.616 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/9/2014

Με αποζημίωση που φτάνει τα 27 εκατ. ευρώ «απομακρύνθηκε» ο επικεφαλής της Ferrari Luca Cordero di Montezemolo -ο οποίος θα παραιτηθεί και από την ομάδα της F1- και τον ρόλο του αναλαμβάνει ο CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne.

 
Με 27 εκατ. ευρώ (τα μισά μπροστά και τα υπόλοιπα σε δόσεις) θα αποζημιωθεί ο Luca Cordero di Montezemolo, επικεφαλής επί 20 χρόνια και πλέον της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς βρέθηκε «εκτός πλάνων» του ομίλου Fiat και αναγκάσθηκε να απομακρυνθεί.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν φήμες από το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι «φεύγει» ο πρόεδρος της Ferrari, με τον CEO του ομίλου Fiat, Sergio Marchionne να δηλώνει «ουδείς αναντικατάστατος».

Εν τέλει, ο Montezemolo αποφάσισε να παραιτηθεί τόσο από τη διοίκηση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και από την ομάδα της F1 στις 13 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο Fiat. Μάλιστα, τη διοίκηση της Ferrari θα αναλάβει ο επικεφαλής του ομίλου Sergio Marchionne.

Ο 67χρονος Montezemolo φαίνεται ότι έτσι πληρώνει το τίμημα των «κακών αποτελεσμάτων» στη F1, αλλά και τον σχεδιασμό για ανανέωση της ιταλικής εταιρείας των supercars.

Σημειωτέον τέλος ότι η αποζημίωση του Montezemolo θεωρείται από τις υψηλότερες που έχουν καταβληθεί σε διευθυντικό στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.