Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με το i-MiEV φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει η Mitsubishi στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με το i-MiEV φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει η Mitsubishi στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Mitsubishi στο δρόμο της ασύρματης φόρτισης

(6/10/2011)

Η Mitsubishi βρίσκεται σε συνεργασία με την IHI και την WiTricity για την ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα εξαλείφοντας την ανάγκη για καλώδια και βύσματα.

Το σύστημα λειτουργεί, επιτρέποντας τη μεταφορά της ενέργειας από μια πηγή τοποθετημένη πάνω ή κάτω από το έδαφος σε ένα όχημα εξοπλισμένο με συσκευή καταγραφής της ενέργειας. Η διαδικασία της φόρτισης ξεκινά αυτόματα όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων και της πηγής. Όσο και αν φαίνεται περίεργο η WiTricity ήδη έχει εισάγει ένα ανάλογο προϊόν το οποίο αποδίδει 3,3kW σε απόσταση 20 εκατοστών και με ποσοστό απόδοσης 90%.

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή ενός ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Το σύστημα ασύρματης φόρτισης θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή ενός ιδιοκτήτη ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



«Τα ηλεκτρικά οχήματα προσφέρουν μεγάλες προοπτικές για τη μείωση των εκπομπών CO2. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή πρέπει να είναι φιλική προς το χρήστη, και η ασύρματη φόρτιση συμβάλει σε αυτό.» τόνισε ο Eric Giler, εκπρόσωπος της WiTricity,.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Mitsubishi, Osamu Masuko δήλωσε:«Η Mitsubishi είναι στην ευχάριστη θέση να εισέλθει σε μια νέα φάση της ανάπτυξης των υποδομών στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Μαζί με τη WiTricity και τη IHI μπορούμε να κάνουμε γρήγορα πραγματικότητα την ασύρματη φόρτιση» ενώ ο Kazuaki Kama, πρόσθεσε:
«Η φιλική προς το χρήστη ασύρματη φόρτιση θα συμβάλει στην ευρεία υιοθέτηση των EV, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την κοινωνία του 21ου αιώνα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένωση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, ACEA, πιέζει τις εταιρίες να υιοθετήσουν ένα κοινό πρότυπο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων το οποίο θα μειώσει το κόστος αλλά και την πολυπλοκότητα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. &&&& &&&&
Mercedes
Autotriti.gr