Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο Jari-Matti Latvala, παρά το βροχερό καιρό, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης την πρώτη μέρα του αγώνα στην Πορτοαγαλία.

Ο Jari-Matti Latvala, παρά το βροχερό καιρό, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης την πρώτη μέρα του αγώνα στην Πορτοαγαλία.

WRC Πορτογαλία: 1η ημέρα

(30/3/2012)

Η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στην Πορτογαλία ξεκίνησε με πολλές ανατροπές και με μια σημαντική εγκατάλειψη, αυτή του Sebastien Loeb (Citroen).

Η πρώτη μέρα του ράλι Πορτογαλίας έδειξε τα δύο εργοστασιακά Ford με τους Jari-Matti Latvala και Petter Solberg στις πρώτες θέσεις, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε ο Mikko Hirvonen με το μόνο εργοστασιακό Citroen που έμεινε, αφού ο Sebastien Loeb εγκατέλειψε τον αγώνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Οι δύο οδηγοί της Ford επέλεξαν μετά τη νίκη τους στο Qualifying Stage να ξεκινήσουν την πρώτη ΕΔ στις τελευταίες θέσεις για να βρούνε «πατημένη» την πίστα, ενώ δε φοβήθηκαν την αιωρούμενη σκόνη που θα άφηναν τα προπορευόμενα αγωνιστικά. Μπορεί να μην είχαν αντίπαλό τους τη σκόνη, αλλά ο καιρός ήταν λίγο βροχερός και η πίστα ήταν βρεγμένη. Παρόλαυτά οι Latvala και Solberg κατάφεραν να βρεθούν στις πρώτες θέσεις, ενώ ο Mikko Hirvonen που έτρεξε με στεγνή πίστα δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 3η θέση. Την εξάδα ολοκλήρωσαν οι O. Tanak με Ford Fiesta WRC, T.Neuville με Citroen DS3 WRC και M.Ostberg με Ford Fiesta WRC

¶τυχος ήταν μόλις από την πρώτη μέρα ο Sebastien Loeb, αφού σε ένα λάθος του βρέθηκε εκτός δρόμου, τραυματίζοντας το Citroen DS3 WRC του. Ο Γάλλος είναι πιθανό να μπέρδεψε το αριστερά με το δεξιά (πολλοί την έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα), λάθος που σπάνια μπορεί να κάνει ένας οδηγός με την εμπειρία του. Δυστυχώς γιΆαυτόν δεν βγήκε εκτός μόνο για την πρώτη μέρα, αλλά όπως φάνηκε δε θα καταφέρει να συνεχίσει τον αγώνα.
Autotriti.gr
Citroen