Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mitsubishi ASX 1,6 2WD
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mitsubishi ASX 1,6 2WD

Πολλαπλών καθηκόντων

(15/5/2012)

Το crossover μικρομεσαίο μοντέλο της Mitsubishi που έχουμε στη διάθεσή μας για δοκιμή διαρκείας αποτελεί ένα «πολυεργαλείο», αφού είναι πρακτικό, άνετο, οικονομικό και μπορεί να κινηθεί και εκτός δρόμου.

+¶νεση, ευκολία και φιλικότητα στην οδήγηση, κατανάλωση, σχεδίαση, ποιότητα κύλισης, χώροι

Ευκολοδήγητο και πρακτικό είναι το ASX, το οποίο παράλληλα είναι άνετο στο δρόμο και οικονομικό σε κατανάλωση.

Ευκολοδήγητο και πρακτικό είναι το ASX, το οποίο παράλληλα είναι άνετο στο δρόμο και οικονομικό σε κατανάλωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



-Τεχνητή αίσθηση τιμονιού, αποτελεσματικότητα φρένων, θόρυβος κινητήρα

Το ASX, στην έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λτ. που έχουμε στη διάθεσή μας, αποτελεί ένα από τα πιο «αγαπημένα» αυτοκίνητα του… στόλου δοκιμών διαρκείας. Οι λόγοι που το καθιστούν δημοφιλές είναι πολλοί. ΚατΆ αρχήν, είναι ευκολοδήγητο στην πόλη όπου κινείται κυρίως τις καθημερινές μέρες, πραγματοποιεί με άνεση ταξίδια χωρώντας όλες τις αποσκευές μιας παρέας ή μιας οικογένειας, η κατανάλωση του είναι χαμηλή (κυμαίνεται γύρω τα 7,2 λτ./100 χλμ.), ενώ είναι και πρακτικό. Σε λιγότερο από 4 μήνες που το έχουμε στην κατοχή μας έχουμε κάνει περίπου 5.000 χλμ. και είμαστε, αν μη τι άλλο, πολύ ικανοποιημένοι από τα συνολικά του χαρακτηριστικά.

Στην καθημερινότητα
Όπως προαναφέραμε, το ASX 1,6 χαρακτηρίζεται για την ευκολία στους χειρισμούς που παρέχει στις αστικές μετακινήσεις, όπου το αυξημένο του ύψος του από το έδαφος αποτελεί ένα ακόμα προσόν λόγω της άνετης διέλευσής του από τις πολλές λακκούβες και ανωμαλίες των δρόμων. Επίσης παρέχει πολύ καλή ορατότητα, ο οδηγός κάθεται σωστά και τα επιμέρους χειριστήρια είναι πολύ εύχρηστα. Όσον αφορά στον κινητήρα απόδοσης 117 ίππων έχει το απαιτούμενο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και προσφέρει καλές επιδόσεις, ωστόσο θα τον θέλαμε πιο αθόρυβο όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί. Παράλληλα, η ανάρτησή του εξασφαλίζει μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος.

Εσωτερικό
Η καμπίνα του ASX χαρακτηρίζεται για τη σύγχρονη αισθητική της και την ευρυχωρία που προσφέρει. Έτσι, στο εσωτερικό του 4 ενήλικοι επιβάτες θα μετακινηθούν με άνεση, ενώ κι ένας ακόμα δε θα νιώσει ιδιαίτερα στριμωγμένος. Για τις αποσκευές, το αντίστοιχο τμήμα έχει χωρητικότητα 416 λτ. (442 λτ. μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το δάπεδο) και χωράει τα μπαγκάζια για ένα ταξίδι. Από πλευράς ποιότητας, το σχετικά μαλακό πλαστικό το αναβαθμίζει, ενώ η γεροδεμένη συναρμογή εγγυάται απουσία ενοχλητικών τριγμών στο πέρασμα του χρόνου.

Στο πέρασμα του χρόνου
-Ο κινητήρας των 1,6 λτ. απόδοσης 117 ίππων παρουσιάζει χαμηλή κατανάλωση και καλή ελαστικότητα.
-Κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μηχανικά του μέρη δεν έχει εμφανίσει το ASX.
-Η ανάρτησή του «δουλεύει» πολύ καλά παρέχοντας άνεση και σταθερότητα.
Mercedes
Autotriti.gr