Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σε ηλικία μόλις 49 ετών απεβίωσε ο πρώην οδηγός της Citroen, Philippe Bugalski.

Σε ηλικία μόλις 49 ετών απεβίωσε ο πρώην οδηγός της Citroen, Philippe Bugalski.

Απεβίωσε ο Philippe Bugalski

(13/8/2012)

Ο πρώην οδηγός της Citroen, από τους κορυφαίους στα χρόνια του Group A, έχασε τη ζωή του από πτώση, στο σπίτι του στη Γαλλία. Ο κόσμος των ράλι είναι πλέον φτωχότερος.

O Philippe Bugalski γεννήθηκε στο Vichy, περιοχή της κεντρικής Γαλλίας, το 1963. Οδηγός αγώνων, διέπρεψε τη δεκαετία του 1990 στο τιμόνι αγωνιστικών όπως οι Citroen Xsara Kit Car, με την οποία πέτυχε δύο νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με τη Citroen ξεκίνησε τη συνεργασία του το 1998 και, ένα χρόνο μετά, πέτυχε στο ράλι Καταλονίας την πρώτη νίκη της εταιρίας. Ως επαγγελματίας οδηγός ράλι, σταμάτησε την καριέρα του το 2003.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο «Bug» όπως ήταν το χαϊδευτικό του, ήταν γενικότερα αγαπητός στο κοινό και στην «οικογένεια» του WRC. Περισσότερο «ασφάλτινος» οδηγός, προσέφερε και αυτός το λιθαράκι του στην ιστορία του θεσμού. Το αίτιο του θανάτου του, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η πτώση από κάποιο δέντρο του σπιτιού του, τέλος τραγικό για έναν τέτοιο άνθρωπο.

Για το χαμό του ο Sebastien Loeb, εκ μέρους της Citroen, δήλωσε: «Νιώθω πραγματικά αναστατωμένος από αυτό το τραγικό νέο. Μόλις χάσαμε κάποιον που ήταν πραγματικά ιδιαίτερος. Ο Bug ήταν ένα άτομο με τεράστιο πνεύμα, που είχε χρόνο και ζεστασιά για τον καθένα».

Toyota
Citroen