Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
To Jazz είναι ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και αξιόπιστα μοντέλα της κατηγορίας του.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Jazz είναι ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα και αξιόπιστα μοντέλα της κατηγορίας του.

4 μοντέλα με υψηλή μεταπωλητική αξία

32.639 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2012)

Fiat Panda, Honda Jazz, Mini One, smart fortwo. 4 προτάσεις που καλύπτουν τις βασικές καθημερινές -και όχι μόνο- μετακινήσεις, διατηρώντας ευτυχισμένο τον οδηγό όχι μόνο κατά τη χρήση αλλά και τη στιγμή της μεταπώλησης...

Οποιοδήποτε καινούργιο αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως μάρκας και κατηγορίας, από τη στιγμή που θα βγει στους δρόμους, αυτομάτως έχει χάσει ένα μέρος της αρχικής του αξίας. Η μεταπωλητική αξία του εξαρτάται από πολλούς επιμέρους παράγοντες, όπως είναι σε μεγάλο βαθμό το κύρος και η αξιοπιστία του ονόματος της μάρκας, το κατά πόσο δημοφιλής είναι η εταιρεία αλλά και το μοντέλο, η συνολική εικόνα ενός αυτοκινήτου, η παράδοση που έχει στην αγορά, ο κυβισμός του κ.λπ. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η μεγάλη σημασία που έχει ο τομέας της μεταπωλητικής αξίας οποιουδήποτε μοντέλου μπορεί όταν αγοράζεται καινούργιο να μην έχει κάποιο άμεσο κόστος, ωστόσο αυτό θα φανεί όταν πωληθεί, αφού τότε «χάνονται» αρκετά χρήματα. Στις μέρες μας και με δεδομένη την πορεία της αγοράς, τα πιο εμπορικά μοντέλα είναι αυτά των μικρότερων κατηγοριών. 

Επιλέξαμε λοιπόν τέσσερα μοντέλα, δύο από την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης και δύο μικρά, τα οποία διατηρούν ψηλά την αξία τους ως μεταχειρισμένα. Σε αυτό, μάλιστα, δεν παίζει ρόλο μόνο η εξωτερική εμφάνιση και ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου, όπως προαναφέραμε, αλλά και μία σειρά άλλων παραμέτρων. Ο τομέας της αξιοπιστίας, για παράδειγμα, είναι σημαντικός καθώς εξασφαλίζει μικρότερη συχνότητα εμφάνισης βλαβών. Οι εγγυήσεις, με τη σειρά τους, που δίνονται από τον κατασκευαστή, αυξάνουν την αξία του ως μεταχειρισμένο.

Αντίστοιχα, όσο πιο δημοφιλές είναι ένα μοντέλο, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η μεταπώλησή του. Το ίδιο ισχύει και για τον χαμηλό κυβισμό, που συνεπάγεται λιγότερα τέλη, όπως επίσης για την κατανάλωση και γενικότερα το κόστος χρήσης. Τελευταία, πλην όμως όχι λιγότερο σημαντικά, παίζουν ρόλο η ποιότητα στο εσωτερικό και ο χρόνος αντικατάστασης των μοντέλων από τον κατασκευαστή. Τα πιο πολυτελή μοντέλα και αυτά που παραμένουν αρκετά χρόνια στην αγορά, γενικά, κρατάνε περισσότερο τις τιμές τους. 
Mercedes
OPEL