ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ο CEO του ομίλου Carlos Tavares θέλησε να ξαναβάλει στο «παιχνίδι» το όνομα και τη φήμη «Gordini» για τα μοντέλα της Renault.

Ο CEO του ομίλου Carlos Tavares θέλησε να ξαναβάλει στο «παιχνίδι» το όνομα και τη φήμη «Gordini» για τα μοντέλα της Renault.

Πιο extreme τα Gordini και Williams της Renault

2.256 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2013)

Η Renaultsport αποφάσισε να «ενισχύσει» τις παραλλαγές των μοντέλων, όπως το Twingo, Clio και Wind σε ακόμα πιο extreme εκδοχές Gordini και Williams.

Μέχρι τώρα το τεχνικό τμήμα της Renault (Renaultsport), ήταν υπεύθυνο για τις

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«αγωνιστικές» εκδοχές των μοντέλων. Για αυτό έχουμε δει το Clio, το Wind (δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα) και το Twingo με τέτοιες μετατροπές. Από τότε που η Renault πήρε τη Gordini, όλο και πιο σπέσιαλαγωνιστικές εκδόσεις βλέπαμε για τη γαλλική φίρμα.

 Θυμίζουμεότι η Gordini ήταν μια πολύ επιτυχημένη ομάδα της Formula 1, στις αρχές τηςδεκαετίας του 50 και το 1969 εξαγοράστηκε από τη Renault, παρέχοντας αγωνιστικήτεχνογνωσία, για τα μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μετά απόαρκετά χρόνια, όπου η Gordini χρησιμοποιήθηκε ως... το ηχηρό όνομα εξοπλιστικήςέκδοσης, για μοντέλα όπως το Twingo και το Wind, ήρθε η ώρα να αναλάβει καιπάλι ενεργό δράση. 

Σύμφωνα μετις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του γαλλικού ομίλου, Carlos Tavares, ταμοντέλα που ως τώρα η Renaultsport αναλάμβανε, δεν αποκαλούνταν Gordini, παρά μόνο αν αποτελούσαν μια ακραία καιιδιαίτερη εκδοχή. Τώρα όμως, τα πιο «φτιαγμένα» μοντέλα, προκειμένου ναεντυπωσιάζουν στο πέρασμά τους και να ανταποκρίνονται στις αγωνιστικές πίστεςθα «αναβιώσουν» με το όνομα «Gordini».

 

Έτσι λοιπόν,ο Tavares θέλησε να ξαναβάλει στο «παιχνίδι» το όνομα και τη φήμη «Gordini» για ταγαλλικά μοντέλα, ως σήμα κατατεθέν. Για αυτό ακριβώς, με τις απαραίτητεςενισχύσεις σε σασί, κινητήρα και φρένα θα δούμε τα δημοφιλή μοντέλα τηςγαλλικής εταιρείας να κυκλοφορούν κι ως Gordini. Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο Tavares ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα, γιανα δούμε κι εκδόσεις Williams. Μάλιστα φημολογείται ότι το Clio Williams θα λανσαριστεί το2014.

Mercedes
Citroen