ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δοκιμή: BMW 320i Efficient Dynamics Auto
Διαβάστηκε από 9947 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/6/2013
Ποτέ άλλοτε η BMW 320i δεν εξοπλιζόταν με 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε το πιο οικονομικό μοντέλο της βενζινοκίνητης γκάμας της.
Για μία ακόμα φορά η σύγχρονη τεχνολογία του downsizing κινητήρων, ο συνδυασμός χαμηλού κυβισμού και υψηλής απόδοσης με χαμηλή κατανάλωση, κάνει το θαύμα της. 

Ένας από τους διασημότερους κωδικούς της αυτοκίνησης, η BMW 320i, ένα νούμερο που πάντα έκανε τη διαφορά από τις «ταπεινές» 316i, γίνεται για πρώτη φορά συνώνυμο των χαμηλών κυβικών και άρα του χαμηλού τεκμηρίου. Δοκιμάζουμε τη σύγχρονη 320i με 1.600άρη turbo κινητήρα, 170 ίππους και χαμηλή κατανάλωση, χάρη στην τεχνολογία μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, Efficient Dynamics.

Ο κινητήρας που δίνει κίνηση στη συγκεκριμένη έκδοση της 3άρας, μας είναι γνωστός από την 316i. Πρόκειται για τον 1.600άρη TwinPower Turbo, με turbo και άμεσο ψεκασμό, ο οποίος εδώ αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής (+ 34 ίππους και 30 Nm ροπής σε σχέση με την 316i). 

Εσωτερικό – άνεση: Κορυφαία ποιότητα, μέτρια άνεση
Η BMW 316i έχει μακρύ μεταξόνιο που βοηθάει στο δρόμο αλλά και στους χώρους στο εσωτερικό. Έτσι, οι διαστάσεις είναι καλές όσον αφορά στα γόνατα των πίσω και τα κεφάλια, ενώ και ο χώρος αποσκευών των 480 λίτρων είναι καλός για τα 4,6 + μέτρα του μήκους του μοντέλου. 

Οδική συμπεριφορά
Στην έκδοση Luxury της δοκιμής, η πολυτέλεια του τίτλου δεν αφορά μόνο στην εμφάνιση, αλλά περνάει και στο δρόμο. Και όχι γιατί αυτή η BMW έχει κάτι έξτρα στην ανάρτησή της (στις Sport εκδόσεις η ανάρτηση έχει σπορ ρυθμίσεις), αλλά ακριβώς γιατί έρχεται με το εργοστασιακό σετάρισμα. Έτσι, στο αποτέλεσμα είναι δύσκολο να βρεις ψεγάδια. Θα γράψουμε πάλι για το κορυφαίο πλαίσιο που παρασύρει όλο το οδηγικό προφίλ του αυτοκινήτου στο… σωστό δρόμο. 

Διαβάστε την πλήρη δοκιμή του μοντέλου στο Αuto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 11/6.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: BMW ΣΕΙΡΑ 3,

περισσότερα νέα & άρθρα »
BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τη νέα BMW M5 Touring

Το νέο Peugeot 3008 κόντρα στη BMW X1 στα 136 PS: Ποιο SUV κερδίζει;

Πέφτει η αυλαία για την BMW X4

Η νέα BMW M5 έφτασε με 727 άλογα αλλά πιο αργή από την προηγούμενη!

Classic δίλημμα: BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class στα 136 άλογα;

Ντεμπούτο για τη νέα BMW X3

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δοκιμή: Kia Picanto, ολική ανανέωση

Πρώτη δοκιμή: Porsche Panamera 4 E-Hybrid με 470 PS

Δοκιμή μεταχειρισμένου: Opel Mokka diesel

Δοκιμή: DS 3 Hybrid e-DCS6 με 136 άλογα