Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

25% πτώση η αξία των ηλεκτρικών μεταχειρισμένων το 2024

3.031 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2024)
25% πτώση η αξία των ηλεκτρικών μεταχειρισμένων το 2024

- Έρευνα: Συνεχίζει να πέφτει η τιμή των ηλεκτρικών μεταχειρισμένων
- Πρώτος «χαμένος» το Tesla Model 3 με πτώση μεταπωλητικής αξίας κατά 8.500 ευρώ
- Η αξία των μεταχειρισμένων υβριδικών, βενζίνης και diesel παρέμεινε σταθερή

Έρευνα: Συνεχίζει να πέφτει η τιμή των ηλεκτροκίνητων μεταχειρισμένων

Έρευνα που διενεργήθηκε στην Αμερική από την iSeeCars, έδειξε ότι η μεταπωλητική αξία των ηλεκτροκίνητων στην αγορά έχει σταθερά καθοδική πορεία. Μάλιστα σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της iSeeCars Karl Brauer, παρά το γεγονός ότι στην αρχή του δευτέρου εξαμήνου του 2024, η μεταπωλητική αξία των ηλεκτροκίνητων έχει πέσει κατά 25%, αυτό αποτελεί καλύτερο ποσοστό από το 30% του 2023 αλλά και το 40% του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Πρώτος «χαμένος» το Tesla Model 3 με πτώση μεταπωλητικής αξίας κατά 8.500 ευρώ

Πρώτος «χαμένος» φυσικά στην κούρσα της μεγαλύτερης αξίας μεταπώλησης είναι το Tesla Model 3, που φέτος πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση κατά 8.558 δολάρια, 24,8% δηλαδή κάτω της μέσης τιμής μεταχειρισμένου. Μετά από αυτή, ακολούθησε το ηλεκτρικό Kia Niro με πτώση 21%, που μεταφράζεται σε 5.769 δολάρια, όπως και το Nissan Leaf με πτώση 4.102 δολαρλίων (20,2%). Τη λίστα συμπληρώνει η Maserati Levante αλλά και το Hyundai Kona Electric.

Η αξία των μεταχειρισμένων υβριδικών, βενζίνης και diesel παρέμεινε σταθερή

Από την άλλη πλευρά, η τιμή των υβριδικών αλλά και των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες (βενζίνης ή diesel) παρέμεινε σταθερή, αφού τον τελευταίο χρόνο είδαν την μεταπωλητικής τους αξία να πέφτει μόνο κατά 6% για τα υβριδικά και 4,4% για τα συμβατικά βενζίνης και diesel. Μόνο τον Αύγουστο μάλιστα, η διαφορά της αξίας μεταπώλησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συγκριτικά με εκείνη των οχημάτων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ορυκτά καύσιμα για την κίνησή τους (βενζίνη-diesel) ανήλθε στο 11,4%.

Autotriti.gr
LEASING COMPARISON