Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

3 σούπερ γκάτζετ για να κρατάς το σαλόνι δροσερό στον καύσωνα

6.413 Επισκέψεις στο άρθρο
3 σούπερ γκάτζετ για να κρατάς το σαλόνι δροσερό στον καύσωνα
3 Φωτογραφίες »

- Ζέστη και ήλιος κάνουν την καμπίνα πραγματική κόλαση
- Στην Eλλάδα επιβάλλονται οι αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια
- Ηλιοπροστασία όταν παρκάρεις! Φθηνό & εύκολο
- Το άγνωστο γκάτζετ: Ηλιακός ανεμιστήρας! Και όμως δουλεύει

Ζέστη και ήλιος κάνουν την καμπίνα πραγματική κόλαση

Οι πρώτες ζέστες διαρκείας είναι εδώ, κάτι που κάνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου ιδιαίτερα αφιλόξενο, ειδικά όταν πρωτομπαίνεις για να κάνεις μια διαδρομή. Ευτυχώς υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να κάνεις το εσωτερικό πιο… ανθρώπινο και να μην γίνεσαι μούσκεμα τα πρώτα λεπτά κάθε διαδρομής.

Στην Eλλάδα πρέπει να έχεις αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια

Αν δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξεις τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος που κάνει το αυτοκίνητό σου να «βράζει», υπάρχει τρόπος να κρατήσεις την ηλιακή ακτινοβολία έξω από αυτό και άρα να το διατηρήσεις αρκετά πιο δροσερό, τουλάχιστον στο εσωτερικό του.

Οι αντηλιακές μεμβράνες κρατούν τόσο τις ακτίνες UV όσο και την υπεριώδη ακτινοβολία εκτός. Μια κεραμική μεμβράνη μάλιστα μπορεί να φιλτράρει έως και το 99% των ακτίνων UV που προκαλούν εγκαύματα στο δέρμα από τον ήλιο. Από την άλλη η υπεριώδης ακτινοβολία είναι που μετατρέπει την καμπίνα σε φούρνο το καλοκαίρι, με τις συγκεκριμένες μεμβράνες να μπλοκάρουν παραπάνω από το 85% αυτής, εκτός.

Κοινώς οι σωστές αντηλιακές μεμβράνες είναι ίσως το πιο αποδοτικό μέσο για να κρατήσεις την καμπίνα σου δροσερή το καλοκαίρι. Ενώ για όσους δεν συμπαθούν τα σκουρόχρωμα τζάμια που μειώνουν την ορατότητα και «τραβούν» την αστυνομία, υπάρχουν και διάφανες μεμβράνες με τα απαραίτητα όμως φίλτρα. Ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό.


Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι ίσως το πιο αποδοτικό μέσο για να κρατήσεις την καμπίνα δροσερή, αλλά κοστίζει και ανάλογα!
3 Φωτογραφίες »

Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι ίσως το πιο αποδοτικό μέσο για να κρατήσεις την καμπίνα δροσερή, αλλά κοστίζει και ανάλογα!

Ηλιοπροστασία όταν παρκάρεις! Φθηνό & εύκολο

Αν δεν θες ή δεν «βγαίνεις» για αντηλιακές μεμβράνες, τότε η αμέσως επόμενη και ιδιαίτερα φθηνότερη κίνηση για να κρατήσεις την καμπίνα σου δροσερή είναι μια ή περισσότερες ηλιοπροστασίες. Μιλάμε για τα γνωστά συνθετικά υφάσματα που διπλώνουν-ξεδιπλώνουν και μπαίνουν κυρίως στο παρμπρίζ. Συνήθως έχουν επένδυση από αλουμίνιο που βοηθά στην αντανάκλαση των ακτίνων του ήλιου εκτός, ενώ μπαίνουν είτε εσωτερικά στο παρμπριζ (τύπου φυσαρμόνικα) είτε εξωτερικά όταν είναι σε μορφή που μοιάζει με ύφασμα κουκούλας αυτοκινήτου.

Η χρήση τους είναι κυρίως για το πορτμπαγκαζ, καθώς αυτό είναι το πιο οριζόντιο τζάμι του αυτοκινήτου και επιτρέπει στο μεγαλύτερο βαθμό την είσοδο του ηλιακού φωτός στην καμπίνα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλου τύπου ηλιοπροστασίες που μπαίνουν και στα πλαϊνά τζάμια ή το τζάμι του πορτμπαγκαζ. Η μορφή τους είναι σαν σκουρόχρωμη κουνουπιέρα, και τοποθετούνται είτε με βεντούζες είτε σαν κουρτινάκια (που ανοίγουν-κλείνουν με ρολό). Το κόστος μια τέτοιας ηλιοπροστασίας ξεκινά από τα 2-3 ευρώ και ανάλογα την ποιότητα και την… πατέντα μπορεί να ξεπεράσει τα 20.

Το άγνωστο γκάτζετ: Ηλιακός ανεμιστήρας! Και όμως δουλεύει

Ο πιο γνωστός τρόπος για να κρατάς λίγο πιο δροσερή την καμπίνα σου το καλοκαίρι είναι να αφήνεις λίγο ανοιχτά τα παράθυρα. Αυτό γίνεται για να ανανεώνεται ο αέρας της καμπίνας με εξωτερικό που βρίσκεται σε αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία. Ωστόσο για να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό αυτό το μέτρο, μπορείτε να προμηθευτείτε με έναν ηλιακό ανεμιστήρα. Αυτός θα φυσάει τον καυτό αέρα της καμπίνας προς τα έξω, κάνοντας ακόμα πιο αποδοτική την ανανέωση του αέρα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σε κάποιο ανοιχτό παράθυρο ή στο ταμπλό, ώστε να τον βλέπει ο ήλιος και να δουλεύει με την ηλιακή ενέργεια. Σε συνδυασμό με τα ανοιχτά παράθυρα θα κάνει διαφορά όταν μπείτε μέσα να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

Το κόστος είναι αρκετά μικρό, από 5 έως 25 ευρώ, οπότε θεωρούμε ότι αξίζει να το δοκιμάσετε. Επίσης κανείς δεν σας εμποδίζει να τον χρησιμοποιείτε και όταν οδηγείτε. Μην ξεχνάμε ότι ένα από τα πιο γνωστά αξεσουάρ αυτοκινήτου τα παλιά χρόνια που δεν είχαν όλα κλιματισμό ήταν ένας ανεμιστήρας που έπαιρνε ρεύμα από την πρίζα του αναπτήρα.

Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER