5 φωτογραφίες »

Fiat Panda 0,9 85PS CNG

11.039 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Fiat Panda είναι ένα από τα μοντέλα με ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των αυτοκινήτων διπλού καυσίμου, με την έκδοση CNG. Αυτή εφοδιάζεται με τον τούρμπο κινητήρα TwinAir των 0,9 λτ. o οποίος αποδίδει 80 ίππους και είναι δικύλινδρος. Παρά τα αυξημένα επίπεδα θορύβου που παράγει, ο κινητήρας αυτός επωφελείται της υπερτροφοδότησης όσον αφορά στο τράβηγμά του και την απόκρισή του, με τις επιδόσεις ωστόσο να είναι απλώς ικανοποιητικές. 

Αρχικά το Panda CNG χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, ενώ η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο εφόσον ο οδηγός το επιλέξει ή όταν το CNG κοντεύει να εξαντληθεί. Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις μας, η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι 4,1 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χλμ., ενώ σε συνεργασία με την βενζίνη το Panda έχει πραγματική αυτονομία που φτάνει τα 800 χλμ..

Τέλος, το Panda CNG δεν διαφέρει αισθητικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, παραμένοντας ευχάριστο σε εμφάνιση, αλλά πρακτικό και ευρύχωρο στο εσωτερικό του, με τον χώρο αποσκευών του να μειώνεται λόγω της δεξαμενής φυσικού αερίου κατά 25 λίτρα (200 λίτρα συνολικά). Οδηγικά ξεχωρίζει για την άνεση και την ευελιξία του αποτελώντας έτσι μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση αστικού ενδιαφέροντος.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
skoda