2 φωτογραφίες »

3 μοντέλα που «καίνε» CNG

11.038 Επισκέψεις στο άρθρο

Ψάχνεις αυτοκίνητο με CNG; Σας παρουσιάζουμε 3 CNG προτάσεις από 3 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν κοινό παρανομαστή την κίνηση στην πόλη.


Τα αυτοκίνητα διπλού καυσίμου (βενζίνης/φυσικού αερίου) προσφέρουν κορυφαία οικονομία στο κόστος μετακίνησης, μιας και καταφέρνουν να διανύσουν 100 χλμ. με ελάχιστα χρήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυσικό αέριο ως καύσιμο είναι ιδιαίτερα φθηνό (τιμή 0,834 ευρώ/κιλό), αλλά και επειδή επιτυγχάνει μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση κατά την καύση του από τα υπόλοιπα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο και υγραέριο LPG). Στην πράξη λοιπόν η κίνηση με φυσικό αέριο προσφέρει τουλάχιστον 50% οικονομία σε σχέση με τη βενζίνη και τουλάχιστον 30% σε σχέση με το diesel, ενώ είναι πιο οικονομικό και ως καύσιμο ακόμα και από το φθηνό και πάλι υγραέριο (LPG) αφού απαιτεί μικρότερες ποσότητες για κάθε 100 χλμ.

Επειδή ο όρος «οικονομία» είναι αναμφισβήτητος στην περίπτωση του φυσικού αερίου και επειδή συνήθως είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα καθημερινά μας αυτοκίνητα, επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε 3 αξιόλογες προτάσεις αστικού χαρακτήρα που καταναλώνουν CNG, αλλά από διαφορετικές κατηγορίες της αγοράς. 

Πιο συγκεκριμένα επιλέγουμε από τα μίνι το Fiat Panda CNG, από τα μικρά το SEAT Ibiza TGI και από τα μικρά SUV/crossover το νέο Skoda Kamiq G-Tec.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEUGEOT NEW EVANS
4green