Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3ο επίπεδο αυτονομίας από το 2024 στα μοντέλα της Stellantis

3ο επίπεδο αυτονομίας από το 2024 στα μοντέλα της Stellantis

1.520 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2022)

Η Stellantis ετοιμάζεται να λανσάρει τα πρώτα της αυτοκίνητα που θα υποστηρίζουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 το 2024, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη αυτονομία των αυτοκινήτων.

Μετά τη Mercedes και η Stellantis

Οι μάρκες συνεχίζουν να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να φτάσουν στο κορυφαίο 5ο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης. Η Mercedes ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε νομική πιστοποίηση για ένα αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 3 και πλέον στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και η Stellantis.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από το 2024 3ο επίπεδο αυτονομίας στα μοντέλα της Stellantis

Όπως έγινε γνωστό ο Όμιλος που προήλθε από τη συγχώνευση των PSA και FCA, από το 2024 θα αρχίσει να τοποθετεί τα αυτοκίνητά της την επόμενη γενιά του συστήματος Scala lidar που αναπτύχθηκε από τη Valeo (το χρησιμοποιεί και η Mercedes) προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό 3ο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης. Η αυτονομία επιπέδου 3 σημαίνει ότι οι οδηγοί την ώρα που οδηγούν μπορούν να αφήσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου στα συστήματα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και φυσικά να είναι stand by να πάρουν εκ νέου τον έλεγχο του οχήματος όταν αυτό τους ζητηθεί.

Ακόμα πιο εξελιγμένο το νέο Scala lidar

Η επόμενη γενιά του Scala lidar που προορίζεται για χρήση στα μοντέλα της Stellantis θα είναι πολύ πιο προηγμένη σε σχέση με την τρέχουσα γενιά που χρησιμοποιεί η Mercedes και βασίζεται σε έναν συνδυασμό ραντάρ, καμερών, lidar, ακόμη και αισθητήρων υγρασίας. Όπως υποστηρίζουν Μέσα του εξωτερικού η ανάλυση του νέου συστήματος είναι 12 φορές μεγαλύτερη, έχει γωνία θέασης 2,5 φορές μεγαλύτερη και μπορεί να δει τρεις φορές πιο μακριά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να βλέπει αντικείμενα σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NEXEN NFERA PRIMUS