Ο πυροσβεστήρας θα πρέπει να είναι σε σημείο που έχετε άμεση πρόσβαση, όπως π.χ. κάτω από το κάθισμα και επουδενί κρυμμένος στο πορτ-μπαγκάζ.

5. Πυροσβεστήρας, το μόνο σου όπλο

152.060 Επισκέψεις στο άρθρο

Η νομοθεσία έχει θέσει συγκεκριμένα στάνταρ για τους πυροσβεστήρες αυτοκινήτου και σύμφωνα με αυτά θα πρέπει να είναι τύπου Ι, ξηράς κόνεως (σκόνης) κατάλληλος για κατηγορία πυρκαγιάς A (προέρχεται από στερεά καύσιμα υλικά, όπως πλαστικά, υφάσματα κ.τ.λ.), B (προέρχεται από υγρά καύσιμα, όπως βενζίνη, λάδι, πετρέλαιο κ.τ.λ.), και  C (προέρχεται από αέρια καύσιμα, όπως γκάζι, φυσικό αέριο κ.τ.λ.). 
Πέρα από τη νομοθεσία οι πυροσβεστήρες για τα αυτοκίνητα είναι συγκεκριμένου τύπου λόγω των ιδιοτήτων τους και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους οικιακής χρήσεως, οι οποίοι δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί.
Εξίσου σημαντικό είναι ο πυροσβεστήρας να είναι και λειτουργικός. Για να είστε σίγουροι λοιπόν, πως αν τον χρειαστείτε θα είναι αποτελεσματικός, είναι απαραίτητη η συντήρησή του ετησίως από κάποιον ειδικό, ενώ θα πρέπει και ανά πέντε χρόνια να αντικαθίσταται η σκόνη που βρίσκεται μέσα του.
Τέλος ο πυροσβεστήρας θα πρέπει να είναι σε σημείο που έχετε άμεση πρόσβαση, δηλαδή μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και σε σημείο που μπορείτε να τον πιάσετε άμεσα, π.χ. κάτω από το κάθισμα και σε καμία περίπτωση κάπου κρυμμένο στο χώρο αποσκευών.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
vw