Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Kia Forte LPI hybrid

Kia Forte LPI hybrid

Kia: Στα… Forte της

(27/3/2009)

Το πρώτο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής της Kia είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή. Το Forte LPI hybrid θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά της Νότιας Κορέας τον Αύγουστο και υπόσχεται να ταράξει για τα καλά τα νερά της κατηγορίας των υβριδικών.

Εξωτερικά, το Kia Forte LPI βασίζεται στο Kia Forte compact sedan το οποίο παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Σικάγο (μικρές διαφορές εντοπίζονται στη μάσκα προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη αεροδυναμική) και διακρίνεται από τις καθαρές γραμμές και τους ξεκάθαρους όγκους. Αυτό όμως που το διαφοροποιεί είναι ο υβριδικός του χαρακτήρας, αφού κάτω από το καπό εκτός από τον κινητήρα των 1,6 λίτρων LPG θα υπάρχει ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 20 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Αυτός θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στο κινητήριο σύνολο και το αυτόματο κιβώτιο μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και θα συμβάλλει αισθητά στη μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ένα λίτρο καυσίμου LPG θα είναι αρκετό για να διανύσει το μοντέλο 17,2 χιλιόμετρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας θα αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες λιθίου πολυμερείου, οι οποίες διακρίνονται για το μικρότερο όγκο και την καλύτερη απόδοση συγκριτικά με τις μπαταρίες νικελίου. Αυτές θα τις προμηθεύεται η εταιρεία από την LG και θα είναι ίδιες με τις μπαταρίες του Chevrolet Volt.
Mercedes
NOS AXIZEI