Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα τεράστια κέρδη της Porsche οφείλονται στην αύξηση της αξία μετοχής της VW

Τα τεράστια κέρδη της Porsche οφείλονται στην αύξηση της αξία μετοχής της VW

Τεράστια κέρδη για την Porsche

(1/4/2009)

Παρά την κρίση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η Porsche κατάφερε να έχει μεγάλη κερδοφορία. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο οικονομικό εξάμηνο από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο έχει κέρδη 7,4 δις. ευρώ, λόγω της αύξησης στην αξία μετοχής της VW.

Η Porsche Automobil Holding SE ανακοίνωσε την μεγάλη αύξηση των κερδών της, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται οι φόροι που θα κληθεί να πληρώσει στην γερμανική κυβέρνηση. Μια σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό οικονομικό εξάμηνο, δηλαδή Αύγουστος του 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2008, η διαφορά είναι θεαματική, καθώς τότε είχε κέρδη 1,66 δις ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο κύριος λόγος για την εντυπωσιακή άνοδο των κερδών της εταιρείας είναι η μεγάλη συμβολή από την αύξηση της μετοχής της VW, της οποίας η Porsche διαθέτει κοντά στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου με την τελευταία εξαγορά που έκανε. Έτσι από 850 εκατ. ευρώ που ήταν τα επιπλέον έσοδα από την μετοχή της VW το προηγούμενο έτος, φέτος το ίδιο ποσό έχει εκτοξευθεί στα 6,84 δισ. ευρώ. Από την Porsche τονίζεται, πάντως, ότι τα κέρδη της εξαρτώνται από την τιμή των μετοχών της VW και μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (31 Ιουλίου του 2009) μπορεί τα έσοδα να μειωθούν ή και να ανέβουν ανάλογα με την εξέλιξή της στο χρηματιστήριο.
Από την άλλη μεριά τα λειτουργικά αποτελέσματα της Porsche μειώθηκαν σε αυτό το εξάμηνο, όσον αφορά τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της. Σε συνάρτηση με τις αυξημένες δαπάνες ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, για την Gran Turismo Panamera και για την υβριδική Cayenne, σε αυτό τον τομέα βγήκε αρνητικό αποτέλεσμα σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση του γενικού κύκλου εργασιών της Porsche σε αυτό το πρώτο εξάμηνο (1 Αυγούστου 2008 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2009) είναι 12,8%, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 26,7 %.
Mercedes
Autotriti.gr