Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πλήρης αξιολόγηση στο Toyota Yaris: Πόσο καίει, πορτ-μπαγκάζ & μετρήσεις

(30/9/2024)
Πλήρης αξιολόγηση στο Toyota Yaris: Πόσο καίει, πορτ-μπαγκάζ & μετρήσεις
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το μικρό με την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου
- Έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία από όλα τα υβριδικά της αγοράς (706 χλμ.)
- Επιβάτες με ύψος 1,85 μ. θα καθίσουν στο πίσω κάθισμα χωρίς να σκύψουν
- Στρίβει με 74 χλμ./ώρα στο τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test)

Είναι το μικρό με την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου

Το Toyota Yaris είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των πωλήσεων στην Ελλάδα. Είναι το best seller μοντέλο σχεδόν μια δεκαετία, ενώ το 2024 έχει ήδη ξεπεράσει τις 5.300 πωλήσεις -1.000 περισσότερες από το δεύτερο- και όπως φαίνεται πάει για ρεκόρ 10ετίας. Αιχμή των πωλήσεων είναι βέβαια η υβριδική έκδοση Yaris Hybrid 116, την οποία και βάζουμε στο μικροσκόπιο του AutoΤρίτη Test Center αξιολογώντας τον εξοπλισμό (εδώ αναλυτικά οι τιμές και όλες οι εκδόσεις) και τις επιδόσεις που έδειξαν τα όργανα μετρήσεων.

Το Toyota Yaris Hybrid (αναλυτική δοκιμή) είναι o ορισμός της χαμηλής κατανάλωσης, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες μέσα στην πόλη καίει 3,5 λτ. βενζίνης κάθε 100 χιλιόμετρα. Στον αυτοκινητόδρομο οι απαιτήσεις σε αμόλυβδη είναι επίσης χαμηλές, στα 5,1 λτ./100 χλμ , όπου το σύστημα ανάκτησης ενέργειας περιορίζεται, ενώ η μέση κατανάλωση είναι στα 4,3 λτ./100 χλμ.. Όπως προκύπτει, και τα 3 επιμέρους νούμερα κατανάλωσης αποτελούν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ιαπωνικού μοντέλου.

Έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία από όλα τα υβριδικά της αγοράς (706 χλμ.)

Το υβριδικό Toyota Yaris με τα 116 άλογα, εκτός από το γεγονός πως είναι το μικρό αυτοκίνητο πόλης με την χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη, είναι επίσης πρώτο σε ό,τι αφορά την αυτονομία του σε σχέση με τα υπόλοιπα υβριδικά μικρά της αγοράς. Με ένα γέμισμα, το Yaris Hybrid είναι σε θέση να κάνει 706 για την ακρίβεια χιλιόμετρα χωρίς να σταματήσει για ανεφοδιασμό δηλαδή μπορεί να πάει από την Αθήνα στην Λάρισα και να επιστρέψει χωρίς να επισκεφτεί πρατήριο βενζίνης.


Πλήρης αξιολόγηση στο Toyota Yaris: Εξοπλισμός, πορτ-μπαγκάζ & μετρήσεις.
2 Φωτογραφίες »

Πλήρης αξιολόγηση στο Toyota Yaris: Εξοπλισμός, πορτ-μπαγκάζ & μετρήσεις.

Επιβάτες με ύψος 1,85 μ. θα καθίσουν στο πίσω κάθισμα χωρίς να σκύψουν

Στο κομμάτι χώρων μέσα στην καμπίνα, το Yaris έχει για τους πίσω επιβάτες 13 εκατοστά χώρο για τα γόνατα και αρκετό χώρο πάνω από τα κεφάλια τους, ώστε ακόμη και άνθρωποι με 1,85 μέτρα ύψος να μπορούν να καθίσουν, χωρίς να χρειαστεί να σκύψουν το κεφάλι . Το πίσω κάθισμα είναι επίσης σχετικά φαρδύ (έχει μήκος 133,2 εκατοστά), ώστε να χωράει δύο ενήλικες μέσου αναστήματος και ένα παιδί ανάμεσά τους. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Τι σχήμα & τι ειδικά χαρακτηριστικά έχει το πορτ-μπαγκάζ του Yaris;
Σελίδα 3Οι αναλυτικές μετρήσεις του Toyota Yaris σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 4Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Toyota Yaris
Hyundai
CUSTOM VS MAXUS