Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Peter Horbury

Peter Horbury

Αλλαγή αρχισχεδιαστή στην Volvo

(3/4/2009)

Ο 59άχρονος Peter Horbury επιστρέφει πανηγυρικά στην Volvo ως αντιπρόεδρος, πλέον, του σχεδιαστικού τμήματος της σουηδικής εταιρείας. Επί της ουσίας ο Βρετανός σχεδιαστής αυτοκινήτων γίνεται ο υπεύθυνος στον τομέα. Θα αντικαταστήσει τον Steve Mattin, ο οποίος θα φύγει από την εταιρεία.

Από την 1η Μαΐου ο Peter Horbury αναλαμβάνει την ευθύνη για την νέα σχεδιαστική γλώσσα των αυτοκινήτων της Volvo. Κατά τους ιθύνοντες της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα οδηγήσει την επόμενη φάση της εξέλιξης των μοντέλων της. Μέχρι σήμερα ο Horbury είναι ο γενικός διευθυντής του σχεδιασμού της Ford Motor Company, υπεύθυνος για την στρατηγική για όλα τα Ford, Lincoln και Mercury στην Βόρεια Αμερική. Κατά το παρελθόν ο Βρετανός ήταν εκτελεστικός διευθυντής σχεδιασμού στην Premier Automotive Group (PAG) και υπεύθυνος για τις Aston Martin, Jaguar, Land Rover και Volvo. Ο Horbury έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες εμπειρίας στα πολυτελή αυτοκίνητα και είναι ένα από τα πιο φημισμένα στελέχη στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από το 1991 έως το 2002 ο Horbury ήταν διευθυντής σχεδιασμού των αντίστοιχων γκρουπ της Volvo Car Corporation, σε Σουηδία, Ισπανία και Καλιφόρνια. Θεωρείται ο πατέρας των σουηδικών μοντέλων την δεκαετία του ’90, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το SUV XC90 .«Είμαστε πολύ ευτυχείς που επιστρέφει στην Volvo ο Peter. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στη νέα σχεδιαστική μας φιλοσοφία και στην προσπάθεια για την ανάπτυξη ελκυστικών αυτοκίνητων», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων δύμβουλος της Volvo, Stephen Odell, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Mattin, που φεύγει: «Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο μέλλον για τον Steve Mattin και να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση που έδειξε αυτά τα χρόνια στην Volvo Cars».
Mercedes
Fia