Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέος όμιλος από Porsche και VW

Νέος όμιλος από Porsche και VW

(7/5/2009)

Ενώ η Porsche βρίσκεται στην προσπάθεια απόκτησης του πλήρης ελέγχου της Volkswagen, μέσω νέας αγοράς μετοχικού «πακέτου», οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα πρόθυρα μια νέας συνεργασίας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Γερμανία, αμφότερες φίρμες θέλουν να δημιουργήσουν νέo όμιλο που θα περιλαμβάνει, τουλάχιστον, 10 εταιρείες.

Porsche και Volkswagen βρίσκονται στο τελικό στάδιο των επαφών για να προχωρήσουν στο άνοιγμα ενός νέου μεγάλου γκρουπ στην αυτοκινητοβιομηχανία. Λέγεται ότι ο νέος όμιλος θα στεγάσει κάτω από την σκέπη του περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα. Βεβαίως, μετά από όσα έχουν διαρρεύσει η συμφωνία περιλαμβάνει τόσο την ανεξαρτησία της Porsche έναντι όλων των εταιρειών. Η συνεργασία θα βασιστεί στις 9 μάρκες που θα φέρει VW.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στο μεταξύ η Porsche επιχειρεί να αγοράσει περισσότερο από το 51% των μετοχών της Volkswagen που έχει στην κατοχή, επειδή σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους θα πρέπει να αυξήσει το μερίδιό της στο 75% για αποκτήσει τον έλεγχο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόθεση μπορεί να μπλοκαριστεί από την Ομοσπονδία της Κάτω Σαξονίας, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει βέτο σε μια τέτοια επεκτατική κίνηση.
Mercedes
LEASING PICK UPS