Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Λόγω διάταξης και μεγέθους αμαξώματος/κινητήρων πολλοί μιλούν για την αναβίωση της 914 (φώτο)

Λόγω διάταξης και μεγέθους αμαξώματος/κινητήρων πολλοί μιλούν για την αναβίωση της 914 (φώτο)

Αναβίωση της Porsche 914;

(19/6/2009)

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες σχετικά με την παρουσίαση μιας μικρής Porsche. Αφορμή έχει γίνει το μοντέλο της Audi που ακούει στο όνομα Blue Sport concept. Το αυτοκίνητο έχει αυστηρά διθέσια διάταξη, τον κινητήρα στο κέντρο και κίνηση πίσω, ότι πρέπει δηλαδή!

Ύστερα από τη παρουσίαση του Blue Sport concept της Audi (που μπορεί να οικειοποιηθεί και η Skoda), o γερμανός κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο κατασκευής και εξέλιξης ενός μικρού (για την ακρίβεια του μικρότερου) μοντέλου του, που θα έχει αυτό ως βάση. Οι πάντες μιλούν για την αναβίωση της 914, ενώ στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πληθώρα ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών που αναπαριστούν το πώς μπορεί να είναι η τελική μορφή του αυτοκινήτου, αλλά τίποτα το επίσημο. Κι αυτό γιατί η Porsche αρνήθηκε αρχικά τις φήμες αυτές, όμως σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό ειδικό τύπο, η εξέλιξη θα προχωρήσει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σχετικά με τα μηχανικά σύνολα πάντως, για τα οποία γίνεται και ο μεγαλύτερος ντόρος, ακούγεται ότι θα χρησιμοποιηθούν οι κινητήρες TSI των 1,4 λίτρων και 170 ίππων, ο δίλιτρος TSI των 211 ίππων, αλλά και πετρελαιοκινητήρες ώστε η γκάμα να είναι πλήρης. Αυτό σε συνδυασμό με την τιμή του που όπως μαθαίνουμε θα ξεκινά από τις 33.000-35.000 € μπορεί να τοποθετήσει το αυτοκίνητο απέναντι σε μοντέλα όπως το Mazda MX-5.Τα σενάρια όμως έχουν και συνέχεια αφού οι τελευταίες φήμες θέλουν και τον κινητήρα του Audi TTS των 272 ίππων στο παιχνίδι (ίσως για την πιο γρήγορη έκδοση). Όπως και να’ χει, αν τα παραπάνω συμβούν σίγουρα σηματοδοτούν μια νέα εποχή χωρίς κινητήρα «Boxer», γεγονός που με τη σειρά του ρίχνει κατακόρυφα το κόστος του αυτοκινήτου (όπως εκτιμάται, κατά 6.000 με 7.000 €), και ταιριάζει καλύτερα με το προφίλ της πιο προσιτής (Entry Level αν προτιμάτε) Porsche.
Mercedes
Autotriti.gr