Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στα 8 δις ευρώ ανέρχεται η προσφορά της Volkswagen για την εξαγορά της Porsche.

Στα 8 δις ευρώ ανέρχεται η προσφορά της Volkswagen για την εξαγορά της Porsche.

Porsche: από κυνηγός… θήραμα;

(21/7/2009)

Εδώ και τρία χρόνια η Porsche έκανε φιλότιμες προσπάθειες να εξαγοράσει την Volkswagen, αλλά τελικά δεν πέτυχαν. Και ήρθε ο καιρός, που… γύρισε ο τροχός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Porsche και ο Piech συμφώνησαν να πουλήσουν το μερίδιό τους για 8 δις ευρώ.

Πριν αρχίσει η οικονομική ύφεση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Porsche ήταν ο κυνηγός και η Volkswagen το θήραμα στη συγκεκριμένη «μάχη», αφού εδώ και τρία χρόνια η Porsche προσπαθεί να εξαγοράσει ένα μεγάλο μερίδιο της Volkswagen (συγκεκριμένα το 75%). Αυτό, μάλιστα, ίσχυε και στην αρχή της «κρίσης», καθώς οι πωλήσεις των γρήγορων και υπερπολυτελών οχημάτων δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τώρα, όμως, με την οικονομική ύφεση εντονότερη (κυρίως από την άνοιξη και μετά), το σκηνικό αντιστράφηκε κατά 180 μοίρες, με τη Volkswagen να επιχειρεί να εξαγοράσει το 49,9% της Porsche σε πρώτη φάση και το υπόλοιπο 50,1% πιο μετά.
Όλα θα κριθούν σε δύο μέρες (23 Ιουλίου) στο Δ.Σ. που θα διεξαχθεί. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε η Porsche θα είναι η 10η εταιρεία στο γκρουπ της Volkswagen. Από την πλευρά της η Porsche τηρεί σιγή ιχθύος.
Mercedes
Autotriti.gr